ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ

Πόσο δυνατό κάνει το παιδί της μια στοργική μητέρα;

Η προσαρμοστικότητα και η ικανότητα διαχείρισης των εντάσεων είναι αρετές που μπορεί να εμφυσήσει η μητέρα στο παιδί της απλώς και μόνο ανοίγοντας συχνά την αγκαλιά της. Αυτό αναφέρουν οι...

Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε καθαρό νερό στη βρύση μας;

Περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς παροχές νερού και 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν σωστές...
Αρχική ΠΟΣΟ; Πόσοι τρόποι υπάρχουν να πεις "Σ΄ αγαπώ" χωρίς να το ξεστομίσεις;

Πόσοι τρόποι υπάρχουν να πεις “Σ΄ αγαπώ” χωρίς να το ξεστομίσεις;

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να ανταλλάσσουμε λόγια αγάπης με τον/την σύντροφό μας. Δεν είναι όμως το “σ΄ αγαπώ” ο αποκλειστικός τρόπος να εκδηλώσουμε τα αισθήματά μας. Το αντίθετο μάλιστα, μια πράξη ίσον χίλιες λέξεις!

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Scott Haltzman, M.D., συγγραφέα του βιβλίου “The Secrets of Happily Married Men”, οι άντρες είναι εκείνοι που αισθάνονται άβολα όταν πρέπει να χρησιμοποιήσουν λέξεις, αντί για πράξεις, για να δείξουν την τρυφερότητά τους.

Μικρές πράξεις αγάπης

Αν λοιπόν είσαι έτοιμος/η να “μιλήσεις” με πράξεις αγάπης, σου προτείνουμε 12 τρόπους (υπάρχουν αμέτρητοι, αν επιστρατεύσεις τη φαντασία σου) να το κάνεις:

Άφησε ένα σημείωμα στο μαξιλάρι του/της που να λέει πόσο τον/την λατρεύεις, για να το βρει πριν κοιμηθεί.

Αν ταξιδεύει συχνά λόγω δουλειάς, καθιέρωσε κάθε φορά που επιστρέφει να βρίσκει στο τραπέζι της κουζίνας ένα όμορφο δώρο υποδοχής.

Κρύβε κατά καιρούς στο συρτάρι με τα εσώρουχά του/της μια ευχάριστη έκπληξη, όπως ερωτικά σημειώματα, μια σελίδα από ένα αστείο καρτούν ή ένα πικάντικο αντικείμενο. Θα το διασκεδάσει – και δεν θα ξέρει κάθε φορά τι να περιμένει!

Γράψε ένα ερωτικό μήνυμα στον καθρέφτη του μπάνιου πριν κοιμηθείς το βράδυ, ώστε να το βρει το πρωί μόλις ξυπνήσει.

Όση ώρα ντύνεται για να φύγει για τη δουλειά, ετοίμασε έναν δίσκο με το αγαπημένο της πρωινό. Θα της μείνει αξέχαστο!

Ξύπνησε μαζί του, έστω και αν εσύ πηγαίνεις αργότερα στη δουλειά και θα μπορούσες ίσως να κλέψεις λίγο χρόνο ακόμα για να κοιμηθείς. Θα το εκτιμήσει.

Παινέψτε ο ένας τον άλλον, όταν βρίσκεστε έξω με φίλους, και δείξτε ότι καμαρώνετε ο ένας για τα ταλέντα του άλλου.

Κάνε του δώρο ένα λεξικό στις σελίδες του οποίου θα έχεις υπογραμμίσει όλα τα επίθετα που χαρακτηρίζουν τα προτερήματά του, καθώς και τις λέξεις που σου τον θυμίζουν.

Όποτε κάνει κάτι από αυτά που εσύ γκρινιάζεις ότι συνέχεια αμελεί, αγκάλιασέ τον τρυφερά ως ανταμοιβή.

Ρύθμισε κρυφά την οθόνη στο κινητό του τηλέφωνο να έχει για φόντο μια εικόνα που να γράφει με μεγάλα γράμματα “Σ’ αγαπώ”.

Συνηθίστε να ανταλλάσσετε μικρά μηνύματα στο κινητό για το πώς νιώθετε και τι σκέφτεστε σε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας.

Αν σηκώνεσαι το πρωί πιο νωρίς από εκείνη, φρόντισε να έχεις πάντα έτοιμα τα ρούχα σου αποβραδίς για να μην ανοίγεις συρτάρια και ντουλάπες και την ξυπνάς.

Όλα αυτά σου φαίνονται υπερβολικά; Και όμως, είναι κινήσεις ενός παιχνιδιού που κρατά τη σχέση ζωντανή και πικάντικη. Δοκίμασε έστω τα μισά και θα το διαπιστώσεις.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook