Τι ωθεί τους άντρες να κάνουν μια καλή πράξη στα γρήγορα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κινητοποιήσεις κάποιον να κάνει μια καλή πράξη. Για τους άντρες όμως, όπως απέδειξε έρευνα ψυχολόγων, το κίνητρο μπορεί να είναι πολύ απλό: Να έχουν ως θεατές ελκυστικές εκπροσώπους του ωραίου φύλου.

Όπως παρατήρησαν επιστήμονες των πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Άμστερνταμ και του Sheffield Hallam, η ανιδιοτέλεια των ανδρών αυξάνεται κατακόρυφα όταν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση γυναίκες που τους κινούν το ερωτικό ενδιαφέρον. Αντίθετα, οι γυναίκες συμπεριφέρονται ακριβώς με τον ίδιο βαθμό ανιδιοτέλειας, ανεξάρτητα αν περιβάλλονται από ωραίους άντρες ή όχι.

Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 21 έτη και εξέτασε την προθυμία τους να κάνουν δωρεές, να προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή να δώσουν αίμα – είτε υπό το βλέμμα γοητευτικών παρουσιών είτε όχι.

Όλα για τον ανταγωνισμό

H έρευνα έδειξε ότι οι ευγενικές, ανιδιοτελείς πράξεις των αντρών αυξάνονται όταν τους παρουσιαστεί μια ευκαιρία για ερωτική κατάκτηση. Θεωρητικά οι άντρες φουσκώνουν σαν παγώνια, όταν υπάρχουν στην περιοχή ενδιαφέρουσες θηλυκές παρουσίες. Όπως το παγώνι ανοίγει την ουρά με τα εντυπωσιακά φτερά του για να τραβήξει την προσοχή των θηλυκών, έτσι και εκείνοι προσπαθούν ενστικτωδώς να φανούν ελκυστικοί, ανταγωνιζόμενοι τους άλλους άντρες με την υπερβάλλουσα γενναιοδωρία τους.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ