Τι νόστιμο θα φτιάξεις με βλίτα και τόνο;

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Μια Απορία την ημέρα... την άγνοια κάνει πέρα

Ετοίμασε ένα ελαφρύ και εύκολο γεύμα συνδυάζοντας χορταρικό με ψάρι για θρέψη και γεύση μοναδική.

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. βλίτα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κονσέρβες τόνου σε νερό, στραγγισμένες

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζεις τα βλίτα (σπάζεις το κοτσάνι και τραβάς τις μεγάλες ίνες με φορά προς τα φύλλα) και τα πλένεις καλά. Τα ζεματάς για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζεις καλά σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, ρίχνεις τα βλίτα μαζί με το σκόρδο, αλατίζεις και ανακατεύεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθεί το σκόρδο. Προσθέτεις τον τόνο* και ανακατεύεις. Λίγο πριν βγάλεις το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνεις το λεμόνι και το ξύσμα.

Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια φέτα λεμόνι (για όποιον προτιμά έξτρα λεμονάτη γεύση).

* Προτίμησε τόνο Αλοννήσου, που δίνει ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα.

[Φωτό: © Depositphotos.com/Ildi Papp]

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ