“Πάλι άργησες;”. Αν αυτή η φράση – εφιάλτης ηχεί συχνά στα αυτιά σου, μην απελπίζεσαι. Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις την υπέρβαση και να μεταμορφωθείς σε έναν άνθρωπο συνεπή, που φτάνει πάντα χωρίς καθυστέρηση στα ραντεβού του.
Δες πέντε καλές ιδέες, που μπορεί να σε βάλουν σε τάξη.
Η σκέψη “μην κάνεις στους άλλους ό,τι δε θα ήθελες να σου κάνουν” μπορεί να σε φέρει στο φιλότιμο και να αναρωτηθείς (επιτέλους) τι κάνεις στραβά και δεν πετυχαίνεις ποτέ να είσαι στην ώρα σου. Αν όμως θέλεις (υποσυνείδητα) να σαμποτάρεις ένα ανεπιθύμητο ραντεβού καθυστερώντας τόσο ώστε να πετύχεις την ακύρωση ή την αναβολή του, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.
Μην συνεχίζεις απτόητος/η να κάνεις πράγματα μέχρι το παραπέντε της αναχώρησής σου. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία αργοπορίας: να προσπαθείς να κάνεις διάφορες δουλειές της τελευταίας στιγμής, αντί να τα παρατήσεις όλα και να σπεύσεις εγκαίρως στο ραντεβού σου.
Προσπάθησε να εκτιμήσεις σωστά τον χρόνο που χρειάζεσαι μέχρι να φτάσεις στον τόπο της συνάντησης. Αν εσύ υπολογίζεις ότι χρειάζεσαι 30 λεπτά, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεσαι μία ώρα, μονίμως θα φτάνεις καθυστερημένα. Καλό είναι μάλιστα να αναχωρείς για το ραντεβού σου τουλάχιστον ένα τέταρτο πιο νωρίς, για να μην αγχωθείς στη διαδρομή.
Οργάνωσε όλα όσα χρειάζεσαι να έχεις μαζί σου από πριν. Αν ψάχνεις την τελευταία στιγμή να βρεις τα γυαλιά σου, τα κλειδιά σου, το κινητό σου ή τα έγγραφα που πρέπει να πάρεις μαζί σου, θα καθυστερήσεις. Επομένως καλό είναι να τοποθετείς σε μια σταθερή θέση του σπιτιού όλα τα απαραίτητα αντικείμενα, ώστε να μην τα χάνεις.
Μην αφήνεις τους άλλους να σε βγάζουν εκτός προγράμματος. Αν π.χ. έχεις εμπλακεί σε μια συζήτηση που σε καθυστερεί από το ραντεβού σου, ζήτησε ευγενικά συγγνώμη και αποχώρησε προκειμένου να φτάσεις στην ώρα σου.