Τι κρύβουν οι γυναίκες στο μυαλό τους;

Μην Τα Χάσεις

Πόσο δυνατό κάνει το παιδί της μια στοργική μητέρα;

Η προσαρμοστικότητα και η ικανότητα διαχείρισης των εντάσεων είναι αρετές που μπορεί να εμφυσήσει η μητέρα στο παιδί της απλώς και μόνο ανοίγοντας συχνά την αγκαλιά της. Αυτό αναφέρουν οι...

Πόσο είναι μια ντουζίνα;

Η λέξη προέρχεται από τη βενετική dozzina, που σημαίνει...

Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε καθαρό νερό στη βρύση μας;

Περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς παροχές νερού και 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν σωστές...

Οι Έλληνες πιστεύουν (και τραγουδούν) ότι «της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος». Είναι όντως; Όχι, υποστηρίζουν η Shaunti και ο Jeff Feldhahn, και το αποδεικνύουν στο βιβλίο που έγραψαν με τίτλο: «Μόνο για άντρες: Ένας απλός οδηγός για την εσωτερική ζωή των γυναικών» (“For men only: A straightforward guide to the inner lives of women”). Η γυναίκα είναι σύμμαχος και όχι αντίπαλος του άντρα και, κυρίως, δεν είναι τόσο απρόβλεπτη και δυσνόητη όσο φαντάζονται οι άντρες, λένε.

Χαρτογραφώντας το γυναικείο μυαλό

Μέσα από εκατοντάδες συνεντεύξεις γυναικών και μια αμερικανική εθνική έρευνα, το βιβλίο επιχειρεί να διαλύσει κάθε παρεξήγηση σχετικά με τη συμπεριφορά του γυναικείου φύλου και να αποδείξει ότι είναι εύκολο να κατανοήσεις τις γυναίκες, αν μιλήσουν οι ίδιες με ειλικρίνεια για τον εαυτό τους.

Μερικά ενδιαφέροντα σημεία του βιβλίου είναι ότι:

Οι γυναίκες έχουν την τάση να επεξεργάζονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Οι σκέψεις τους θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με ένα πρόγραμμα περιήγησης στο ίντερνετ, μέσα στο οποίο συνεχώς ξεφυτρώνουν ακούσια pop-up παράθυρα. Το να τους πεις «άστο αυτό τώρα, μην το σκέφτεσαι» είναι σαν να τις προσβάλλεις. Φυσικά πάντοτε υπάρχει ένας διακριτικός, υπομονετικός τρόπος να τις πείσεις να κλείνουν πού και πού τα… αναδυόμενα παράθυρα και να προσηλώνονται στο βασικό θέμα.

Αρκεί να κατανοήσεις ότι τις περισσότερες φορές που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ή είναι απογοητευμένες, δεν μιλούν περιμένοντας από εσένα να τους δώσεις μια λύση – που μάλλον ήδη τη γνωρίζουν. Φυσικά το ιδανικό είναι να προσπαθήσετε και οι δύο μαζί να διορθώσετε το πρόβλημα (η ισχύς εν τη ενώσει).

Οι γυναίκες συχνά επιθυμούν πράγματα που δεν τα συζητούν με τον σύντροφό τους περιμένοντας εκείνος να τα σκεφτεί μόνος του.

Το να βελτιώσεις τη σχέση σου «δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο η διάσπαση του ατόμου», ισχυρίζονται οι συγγραφείς, οπότε δεν χρειάζεται να διαβάσεις ολόκληρη βιβλιοθήκη ψυχολογίας για να το πετύχεις.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook