Πώς θα φτιάξεις υπέροχη σπιτική λεμονάδα;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Φτιάχνεται πανεύκολα και έχει όλο το άρωμα, τη γεύση και – κυρίως – τις βιταμίνες του φρέσκου λεμονιού.

Έτοιμη σε 5 λεπτά!

Θα ανακατέψεις καλά: 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού, 4 κοφτά κουταλάκια γλυκού ξύσμα λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.

Θα βάλεις το μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι με βιδωτό καπάκι και θα το διατηρήσεις στο ψυγείο.

Η δόση της λεμονάδας

Για κάθε ποτήρι λεμονάδας, βάζεις στο ποτήρι 1/4 φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι λεμονιού και γεμίζεις το υπόλοιπο με νερό ή παγάκια.

* Αν θέλεις, μπορείς να χρωματίσεις τη λεμονάδα με λίγο σιρόπι φράουλας, κερασιού ή ροδιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη;

Η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη παρασκευάζεται είτε από ζαχαρότευτλο είτε από ζαχαροκάλαμο. Το ζαχαροκάλαμο φύεται στις τροπικές περιοχές με τη μορφή ψηλών βλαστών που μοιάζουν με τα μπαμπού...

Από πού μας ήρθε ο Κουραμπιές;

Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλυκό, ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα. Παρότι δεν έχει ελληνική καταγωγή, κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα ελληνικά γλυκίσματα και...

Πώς η… μακάβρια Μακαρωνία μεταλλάχτηκε σε γιορτινό Μελομακάρονο;

Το μελομακάρονο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μάλιστα θεωρείται το πιο "υγιεινό" γλυκό των Χριστουγέννων, καθώς...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...

Πώς θα γευτείς την πολύτιμη διατροφικά σαρδέλα με τον καλύτερο τρόπο;

Είναι νόστιμη, υγιεινή και φτηνή. Η σαρδέλα πρωτοστατεί στο καλοκαιρινό τραπέζι και όχι άδικα, αφού είναι ένα ψάρι γευστικότατο, εύκολο στο μαγείρεμα και με μεγάλη διατροφική αξία...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!