Πώς θα φτιάξεις εύκολα υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες;

Όποιο φρούτο σου αρέσει μπαίνει στην κατσαρόλα μαζί με ζάχαρη και γίνεται υπέροχη σπιτική μαρμελάδα, για να αλείφεις στο ψωμί ή να τη βάζεις στο γιαούρτι σου, απολαμβάνοντας ένα γλυκύτατο επιδόρπιο χωρίς χημικά σιρόπια και συντηρητικά.

Τα υλικά:

Όλες οι μαρμελάδες γίνονται από ψιλοκομμένα φρούτα ή πολτό φρούτων και ζάχαρη.

Θα υπολογίζεις ¾ φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρούτο ή πολτό φρούτων. Αν το φρούτο είναι ξινό, τότε θα χρησιμοποιήσεις ίση ποσότητα φρούτων και ζάχαρης. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις καστανή ζάχαρη.

Παρασκευή:

Καθαρίζεις το φρούτο και το ψιλοκόβεις (ή το πολτοποιείς, αν θέλεις η μαρμελάδα να έχει πιο λεία υφή). Το βράζεις με ελάχιστο νερό και, όταν μαλακώσει, προσθέτεις τη ζάχαρη.

Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Για να δεις αν είναι έτοιμη, τη δοκιμάζεις ως εξής: Ρίχνεις λίγη ποσότητα σε ένα κρύο πιάτο και σπρώχνεις την επιφάνεια ελαφρά με το δάχτυλο. Αν κάνει πτυχές, είναι έτοιμη.

Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, τη μεταφέρεις σε ένα καθαρό (κατά προτίμηση αποστειρωμένο) γυάλινο βάζο και τη φυλάς σε ξερό και δροσερό μέρος (μπορείς να την βάλεις και στα χαμηλά ράφια του ψυγείου).

Συμβουλή: Να φτιάχνεις μικρή ποσότητα μαρμελάδας κάθε φορά, ώστε να καταναλώνεται γρήγορα. Επειδή η σπιτική μαρμελάδα δεν έχει συντηρητικά, είναι πιο εύκολο να χαλάσει σε συντομότερο χρόνο από αυτή του εμπορίου.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ