Πώς θα βάλεις το ουράνιο τόξο στο τραπέζι σου;

Θέλεις να φτιάξεις μια σαλάτα που να είναι θρεπτική, γευστική, γρήγορη στην παρασκευή της αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακή; Διάλεξε ωμά ή και βραστά λαχανικά στα χρώματα του ουράνιου τόξου και τοποθέτησέ τα με τη σειρά που εμφανίζονται σε αυτό το χρωματικό υπερθέαμα της φύσης.

Ποια είναι τα χρώματα

Τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε, το λουλακί (μπλε-μοβ) και το βιολετί (μοβ).

Μια ιδέα για τη σαλάτα

Θα χρειαστείς:

  • 2 ντομάτες (ή 4 ραπανάκια)
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 παντζάρι (ωμό ή βραστό)
  • Μια κίτρινη πιπεριά
  • Μια πράσινη πιπεριά
  • Μερικές μαύρες ελιές
  • Μοβ λάχανο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβεις ή τρίβεις στον τρίφτη τα λαχανικά και τα τοποθετείς στη σαλατιέρα με την εξής σειρά: πρώτα τις ντομάτες ή τα ραπανάκια, μετά το καρότο, την κίτρινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, τις ελιές, το παντζάρι και τέλος το μοβ λάχανο.

Επίσης, την κίτρινη πιπεριά μπορείς να αντικαταστήσεις με κομμάτια από κίτρινο τυρί και την πράσινη με οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό (μαρούλι κ.ά).

Στη συνέχεια περιχύνεις τη σαλάτα με τη γαλλική σάλτσα.

Πώς θα φτιάξεις τη γαλλική σάλτσα

Θα ανακατέψεις 150 ml παρθένο ελαιόλαδο, 50 ml μηλόξιδο ή μπαλσάμικο, λίγο αλάτι,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μείγμα από αρωματικά βότανα της αρεσκείας σου και μισό κουταλάκι μουστάρδα.

Φυσικά, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και εντυπωσιακή φρουτοσαλάτα.

Φωτό: thecolorfulkitchen.com

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Τι είναι η Αντζούγια (ή Αντσούγια);

Οι περισσότεροι - και δη οι καλοφαγάδες - σίγουρα έχουν γευτεί την αντζούγια. Αποτελεί ένα ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια αλλά...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια φάβα;

Συνήθως τη συναντάμε ως ορεκτικό, όμως μπορεί μια χαρά να σταθεί και ως κύριο πιάτο, συνοδευμένο από σαλάτα εποχής (π.χ. λάχανο, καρότο...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς γίνεται το κριθαράκι νόστιμο (κύριο) πιάτο;

Το κριθαράκι, μαγειρεμένο με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά, μπορεί και σκέτο να προσφέρει απολαυστική γεύση. Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα): 300γρ. κριθαράκι, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο...

Πότε να προσθέτεις τα μυρωδικά στο φαγητό για να γίνεται πεντανόστιμο;

Πόσο γευστικό γίνεται ένα φαγητό, όταν του προσθέσεις φρέσκα ή ξερά μυρωδικά! Όμως, για να γίνει ακόμα...

Πώς θα πετύχεις το τηγάνισμα των καλαμαριών;

Τα καλαμάρια, για να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα και να είναι μαλακά, θέλουν τον τρόπο τους και στην προετοιμασία και στο τηγάνισμά τους...

Πώς θα χρωματίσεις το ρύζι;

Το ρύζι μπορεί εύκολα να πάρει το χρώμα (και τη γεύση) που θέλεις προσθέτοντας...