Πώς τα βότσαλα και οι φελλοί γίνονται πρωτότυποι πυροστάτες;

Κάποιες φορές προτιμάς να σερβίρεις το φαγητό από το σκεύος όπου το μαγείρεψες (κατσαρόλα, ταψί, πυρέξ κλπ.). Όταν όμως καίει, πρέπει να το ακουμπήσεις επάνω σε μια πυρίμαχη επιφάνεια, ώστε να μην καταστρέψεις το τραπεζομάντιλο ούτε να φθείρεις το τραπέζι του φαγητού. Αν αναζητάς μια πρωτότυπη λύση για την εναπόθεση του καυτού μαγειρικού σκεύους, με άλλα λόγια για έναν ευφάνταστο πυροστάτη, δες δύο ιδέες:

Ο κύκλος με τα βότσαλα

Παίρνεις ένα λεπτό φύλλο φελλού και το κόβεις σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα, στο μέγεθος του σκεύους (κατσαρόλας, ταψιού κλπ.). Επιστρατεύεις βότσαλα και επιλέγεις τα πιο επίπεδα. Στη συνέχεια τα τοποθετείς επάνω στην επιφάνεια του φελλού φροντίζοντας να ταιριάξουν δίπλα-δίπλα και τα κολλάς προσεκτικά με ειδική κόλλα που θα βρεις σε καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες.

Φελλός στο… ταψί

Φωτό: www.houzz.com

Διαλέγεις ένα ορθογώνιο και πολύ ρηχό ταψάκι (μεταλλικό, εμαγιέ, αντικολλητικό, ό,τι έχεις – κατά προτίμηση χρωματιστό εξωτερικά) και στρώνεις μέσα φελλούς από μπουκάλια τοποθετώντας τους ξαπλωτούς σε οριζόντια διάταξη ή δύο οριζόντιους δίπλα σε δύο κάθετους κ.ο.κ. Φροντίζεις να τους στριμώξεις (έχουν μια μικρή ελαστικότητα) έτσι ώστε να μη μείνει καθόλου κενό.

Αν πάλι σου περισσεύει ένα στρογγυλό ταψάκι, μπορείς να τοποθετήσεις τους φελλούς όρθιους – επίσης στριμωγμένους – ώστε να μοιάζουν σαν κυψέλη.

Τις ιδέες αυτές μπορείς να τις εφαρμόσεις χρησιμοποιώντας ως βάση και έναν στρογγυλό ή ορθογώνιο ξύλινο δίσκο, που έχει κάποιο βάθος.

* Οι φελλοί πωλούνται με το κιλό σε καταστήματα με είδη εμφιάλωσης.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ