Πώς θα χρωματίσεις το ρύζι;

Το ρύζι μπορεί εύκολα να πάρει το χρώμα (και τη γεύση) που θέλεις προσθέτοντας τα ανάλογα υλικά την ώρα που βράζει. Δες μερικές ιδέες:

Αν θέλεις να κοκκινίσει, θα ρίξεις μια κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ. Εναλλακτικά μπορείς να πολτοποιήσεις γλυκιές κόκκινες πιπεριές. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι πιο ήπιο.

Για να πρασινίσει, θα βράσεις αρακά, θα τον πολτοποιήσεις ώσπου να γίνει πουρές και θα τον προσθέσεις στο ρύζι καθώς βράζει.

Για να κιτρινίσει και να γίνει πιο πικάντικο, θα προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού κάρι.

Και μια συμβουλή για το βράσιμο του ρυζιού: Όσο πιο καλή είναι η ποιότητα του ρυζιού, τόσο πιο πολύ χρόνο χρειάζεται για να βράσει.

[Φωτό: © Depositphotos.com/Yury Stepanov]

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Latest Posts

Γιατί ένα προϊόν απομίμηση του αυθεντικού το λέμε “Μαϊμού”;

Οι μαϊμούδες είναι μικρόσωμοι, ευκίνητοι πίθηκοι με μακριά ουρά. Γενικά θεωρούνται νοήμονα ζώα. Έχουν επίσης ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό (χάρισμα): Αντιγράφουν κινήσεις...

Ποιοι ήταν οι 7 σοφοί της αρχαιότητας;

Ο όρος "Επτά σοφοί" αναφέρεται σε μία ομάδα ιστορικών προσωπικοτήτων που έζησαν από τον 7ο αιώνα π.Χ. και νεότερα στην Ελλάδα και διακρίθηκαν για το φιλοσοφικό, πολιτικό ή νομοθετικό έργο τους...

Πώς θα ξεχωρίσεις ένα γνήσιο μέλι από ένα νοθευμένο;

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι - οι οποίοι βασίζονται στις φυσικές και χημικές ιδιότητες του μελιού - που αν τους χρησιμοποιήσεις, θα καταλάβεις αν το μέλι είναι γνήσιο...

Πού καθρεφτίζονταν οι αρχαίοι;

Οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν ορυκτά και μέταλλα που μπορούσαν να καθρεφτίζουν το είδωλο, όπως ηφαιστειακό γυαλί του οψιδιανού (Μάγια, Αζτέκοι, Ολμέκοι), χαλκό...

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

Τι είναι ο κολαούζος (που δεν τον θέλει το χωριό που φαίνεται);

Θα έχεις ακούσει την παροιμία "Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει". Τι είναι όμως ο κολαούζος; Ο κολαούζος έχει 4 έννοιες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ