Πώς θα μετατρέψεις εύκολα την πόρτα του ψυγείου σου σε διατροφικό βοήθημα;

Όλοι ερχόμαστε σε… στενή επαφή με το ψυγείο αρκετές φορές την ημέρα. Επίσης είναι γνωστή η επίδραση των εικόνων στον εγκέφαλο, άρα και στην όρεξή μας. Εξέτασε λοιπόν τι θα συμβεί, αν βάλεις στην πόρτα του ψυγείου σου μια αυτοκόλλητη εικόνα που να ταιριάζει ακριβώς στην περίπτωσή σου:

Για τη λαιμαργία

Αν οι προσπάθειες να ελέγξεις τη λαιμαργία σου πέφτουν διαρκώς στο κενό, τι θα έλεγες για ένα ψυγείο δεμένο με αλυσίδα και λουκέτο, για να σου θυμίζει ότι πρέπει να βάλεις φρένο στις ορέξεις σου;

Για την ανορεξία

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να αντισταθούν στη θέα μιας λιωμένης σοκολάτας γάλακτος. Ντύσε λοιπόν το ψυγείο σου με την εικόνα του πιο δημοφιλούς γλυκού στον κόσμο και, πού ξέρεις, μπορεί κάποια στιγμή να δελεάσει και εσένα και να σε κάνει να δεις τη ζωή πιο γλυκιά.

Για υγεία και ευεξία

Πριν καν ανοίξεις το ψυγείο, πολύχρωμα, υγιεινά και λαχταριστά φρούτα και λαχανικά είναι έτοιμα να γεμίσουν την ποδιά σου. Αν λοιπόν ανοίγοντας αντικρίσεις περίπου το ίδιο περιεχόμενο (φρέσκα φρούτα και λαχανικά), σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο προς την υγιεινή διατροφή.

Για αποτοξίνωση

Φρεσκοστυμμένο λεμόνι, πορτοκάλι ή δροσερό νερό από την πηγή. Το Α και το Ω της αποτοξίνωσης. Τι καλύτερο αν σου το θυμίζει και το ψυγείο σου, όποτε πας να το ανοίξεις.

Για αυτοσυγκράτηση

Μετάτρεψε το ψυγείο σου σε… φάρο καλής διατροφής, για να σου θυμίζει να έχεις πάντα λίγα και εκλεκτά τρόφιμα, που μπορούν να ταξιδέψουν τη γεύση σου, αλλά όχι να σε ρίξουν σε κραιπάλες!

Για οπτική απόλαυση

Έστω και αν είναι ψευδαίσθηση, καταρράκτες, εξωτικές αμμουδιές με φοίνικες και δροσερές πηγές μέσα στο πράσινο ενδέχεται να σε ηρεμούν κάθε φορά που κατευθύνεσαι με νεύρα τεντωμένα προς το φαγητό. Μια κλασική πρόταση Ζεν για το ψυγείο σου.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ