Πώς θα γεμίσεις το μυαλό σου με λαμπρές ιδέες;

Μην ξοδεύεις καθημερινά τον χρόνο σου διαβάζοντας μόνο ειδήσεις και καλλιτεχνικά κουτσομπολιά. Καταδύσου στον κόσμο των λαμπρών ιδεών, για να τροφοδοτήσεις το μυαλό με πνευματική ενέργεια που την έχει τόσο ανάγκη.

Αν είσαι κλασικός τύπος, διάβασε βιβλία. Σίγουρα θα βρεις κάποιο που θα σε συγκινήσει και θα σε παρασύρει να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια.

Αν είσαι εξοικιωμένος/η με την τεχνολογία, αναζήτησε ενδιαφέροντες διαδικτυακούς τόπους, όπου μπορείς να βρεις αξιόλογα άρθρα και απόψεις για ποικίλα θέματα. Ψάξε για νέες ανακαλύψεις και εφευρέσεις που θα σε συνεπάρουν, θα σε καταπλήξουν και θα σου ανοίξουν νέα παράθυρα σκέψης. Ή ακόμα και για ιστορίες, παραμύθια και στοχασμούς για τη φύση. Και όλα αυτά για να περάσεις όμορφα μέσα από μια ποικιλία πνευματικών απολαύσεων, που δεν βάζει το μυαλό σε ύπνωση όπως η παρακολούθηση της (βαρετής και ανούσιας) ζωής κάποιων διασήμων.

Όπως σύστηνε και ο Άγγλος φιλόσοφος Francis Bacon το 1625 στο δοκίμιό του “Σύνταγμα της Υγείας” (Of Regiment of Health):

“Διασκέδασε διαβάζοντας με κατάπληξη και θαυμασμό καινοτομίες και μελέτες, που γεμίζουν το μυαλό με υπέροχες και λαμπρές ιδέες”.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ