Πώς θα φτιάξεις σε 10΄ χορτοφαγικό… σούσι;

Πώς θα φτιάξεις σε 10΄ χορτοφαγικό… σούσι;

Αν σε εντυπωσιάζουν οπτικά τα μικρά ρολά σούσι, αλλά δεν σου αρέσει το ωμό ψάρι, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου τυλίγοντας τα υλικά της αρεσκείας σου. Δεν θα χρειαστείς περισσότερο από δέκα λεπτά για να ετοιμάσεις τις πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες σου. Δες δύο ιδέες για χορτοφαγικό σούσι.

Θα χρειαστείς:

Τετράγωνες φέτες από μαλακό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα (σίκαλης ή ολικής άλεσης)

Πάστα ελιάς

1-2 καρότα κομμένα σε ραβδάκια

Μία κόκκινη και μία πράσινη πιπεριά, επίσης κομμένες σε ραβδάκια

Λίγο αγγούρι, κομμένο κατά τον ίδιο τρόπο (μαζί με τη φλούδα)

Μαλακό λευκό τυρί που αλείφεται

Οδοντογλυφίδες

Πώς θα το κάνεις:

Ακούμπησε μια φέτα ψωμιού επάνω σε ένα ξύλο κοπής και άλειψέ την με πάστα ελιάς. Βάλε 2-3 ραβδάκια καρότο και 2-3 ραβδάκια αγγούρι και άρχισε να την τυλίγεις σφικτά προσέχοντας να μην ξεχειλίσουν τα υλικά (τα ραβδάκια λαχανικών θα τα τοποθετήσεις παράλληλα με την πλευρά που θα τυλίξεις). Μόλις τελειώσεις το δίπλωμα, κάρφωσε από μια οδοντογλυφίδα σε κάθε άκρη του ρολού για να μην ξεδιπλωθεί. Πάρε ένα μαχαίρι, κόψε το ρολό στη μέση και τοποθέτησε τα δύο κομμάτια όρθια στην πιατέλα (άφησε την οδοντογλυφίδα καρφωμένη στη βάση κάθε ρολού, για να μην ξεδιπλώσει).

Πάρε την επόμενη φέτα και άλειψέ τη με το μαλακό τυρί της αρεσκείας σου. Αυτή τη φορά θα βάλεις 2-3 ραβδάκια κόκκινη πιπεριά και 2-3 πράσινη. Τύλιξε το ψωμί με τον ίδιο τρόπο και ακολούθησε τα προηγούμενα βήματα για το σερβίρισμα.

* Φυσικά μπορείς να γεμίσεις τις φέτες με οποιοδήποτε υλικό σου αρέσει, ακόμα και με λιωμένη σοκολάτα ή μαρμελάδα για γλυκιά γεύση. Φαντασία να έχεις και μπορείς να φτιάξεις όσες σούσι νοστιμιές θέλεις.

[Φωτό: © Depositphotos.com]

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook:

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια φάβα;

Η φάβα είναι πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και φλαβονοειδή, άρα πολύ θρεπτική και θεραπευτική. Ο θρύλος λέει, ειδικά για την ποικιλία...