Πώς θα φτιάξεις διακοσμητικές μαξιλαροθήκες σε 3 λεπτά;

Αν πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να πνεύσει αέρας ανανέωσης στον χώρο σου, βγάλε αχρησιμοποίητα υφάσματα που ενδεχομένως κρύβονται στη ντουλάπα σου ή αγόρασε πάμφθηνα σε καταστήματα που πωλούν ρετάλια υφασμάτων με 1 ή 2 ευρώ το μέτρο και ξεκίνησε να ντύσεις κάθε διακοσμητικό μαξιλάρι του σπιτιού. Ναι, εσύ θα το κάνεις πανεύκολα, χωρίς ράψιμο, με έναν απλό, έξυπνο τρόπο μέσα σε 3 λεπτά: Ακριβώς όπως τυλίγεις ένα πακέτο δώρου φτιάχνοντας έναν όμορφο κόμπο στο τέλος.

Το βίντεο που ακολουθεί θα σου δείξει τον τρόπο:

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μετρήσεις σωστά τις διαστάσεις κάθε μαξιλαριού. Το κομμάτι του υφάσματος που θα χρειαστείς θα πρέπει να έχει φάρδος τρεις φορές το φάρδος του μαξιλαριού (συν λίγους πόντους επιπλέον) και ύψος δύο φορές το ύψος του (συν λίγους πόντους επιπλέον).

Κόβεις το ύφασμα με κοινό ψαλίδι ραπτικής – δεν χρειάζεται να το στριφώσεις – τοποθετείς το μαξιλάρι στο κέντρο του υφάσματος και αρχίζεις να το διπλώνεις σφιχτά. Φυσικά, αν δεν θέλεις να φαίνεται ο κόμπος, το γυρίζεις από την άλλη πλευρά.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

NEWSLETTER

Λύσε τις Απορίες σου λαμβάνοντας τις απαντήσεις στο email σου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ

Πόσα (και ποια) νησιά είναι οι Κυκλάδες;

Μπορεί να κάνεις συχνά τις διακοπές σου στις Κυκλάδες, αλλά έχεις ποτέ αναρωτηθεί πόσα και ποια νησιά τις απαρτίζουν; Πριν από τις καλοκαιρινές...

Πώς επηρεάζεται η διατροφική μας συμπεριφορά, όταν τρώμε παρέα με άλλους;

Η διατροφική μας στάση γύρω από ένα τραπέζι είναι πολυδιάστατη και επηρεάζεται κυρίως από κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Τα διατροφικά μας "πιστεύω" μάλλον παραμερίζονται...

Πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι ένα στρέμμα;

Το στρέμμα είναι μονάδα μέτρησης εμβαδού. Το χρησιμοποιούμε κυρίως στην Ελλάδα για να μετρήσουμε εκτάσεις γης...