Τι να κάνεις για να αντέξεις την αναμονή στην ουρά;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι ουρές αναμονής συνήθως είναι εκνευριστικές και δοκιμάζουν την υπομονή σου. Σίγουρα όμως ο χρόνος που χάνεις σε αυτές μπορεί να αξιοποιηθεί εποικοδομητικά, αν εφαρμόσεις μερικά τεχνάσματα.

Το μυστικό είναι να βρεις κάτι που θα αυξήσει την υπομονή σου, θα σου αποσπάσει ευχάριστα την προσοχή και (ενδεχομένως) θα σου αποφέρει απρόσμενα οφέλη. Δες (με καλό μάτι) τις προτάσεις που ακολουθούν:

Κάνε κοινωνικές σχέσεις: Αντιμετώπισε την αναμονή σε μια αργοκίνητη γραμμή ως ευκαιρία να ανοίξεις κουβέντα με τους… ομοιοπαθείς. Οι Έλληνες κατέχουμε ανώτατο πτυχίο στις κοινωνικές επαφές. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε δευτερόλεπτα περνάμε με χαρακτηριστική άνεση σε προσωπικές συζητήσεις με ανθρώπους που μερικά λεπτά πριν δεν γνωρίζαμε. Φρόντισε μόνο το θέμα που θα συζητήσεις να είναι ευχάριστο, για να εκτονωθείς.

Παίξε ένα παιχνίδι στο κινητό σου τηλέφωνο: Τρως που τρως την ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου μεταφέροντάς το επάνω σου, τουλάχιστον αξιοποίησέ το για να ξεχαστείς και να περάσεις μερικές διασκεδαστικές στιγμές.

Διάλεξε να περάσεις την ταλαιπωρία της ουράς μια μέρα με κακό καιρό: Έρευνες ψυχολόγων έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο υπομονετικοί στις ουρές, όταν έχει καταιγίδα, σε σύγκριση με μια ηλιόλουστη μέρα.

Πάρε μαζί σου ένα κόμικ ή ένα βιβλίο με σατιρικά κείμενα, γιατί το γέλιο κάνει καλό και μειώνει το άγχος. Πού ξέρεις, αν ευθυμήσεις, μπορεί να παρασύρεις και τους άλλους σε καλύτερη διάθεση ελαφρύνοντας έτσι μια βαριά ατμόσφαιρα.

Εναλλακτικά διάλεξε ένα βιβλίο με αποφθέγματα σοφίας, που θα σε κάνει να σταματήσεις να βλέπεις την αναμονή στην ουρά ως το μεγαλύτερο δράμα της ζωής. Αν όλα αυτά δεν πιάνουν, τότε λύσε ένα sudoku ή ένα σταυρόλεξο, που γυμνάζουν το μυαλό.

Ζήσε την εμπειρία: Μην σκέφτεσαι, παρατήρησε όλο το σκηνικό γύρω σου. Παρατήρησε τους ανθρώπους, μελέτησε συμπεριφορές. Κάθε στιγμή είναι ένα μάθημα ζωής, που δεν πρέπει να χάνεις μέσα σε εκνευρισμό και παράπονα.

Ζήτησε από έναν φίλο να σε συνοδεύσει (όλο και κάποιον ελεύθερο θα βρεις, που βιώνει τη… χαρά της ανεργίας). Συζητώντας μαζί του (για άσχετα, εννοείται, θέματα) θα αντέξεις καλύτερα την ταλαιπωρία της αναμονής στην ουρά και η ώρα θα περάσει πιο γρήγορα.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook:

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...

Μοίρασε το Άρθρο :

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ
ΝΕΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πόσο ψηλά πετούν τα αεροπλάνα;

Τα αεροπλάνα πετούν πολύ ψηλά: στα χαμηλότερα τμήματα της στρατόσφαιρας. Αυτό γίνεται για διάφορους λόγους: Πρώτος και κυριότερος είναι ότι σε αυτό το υψόμετρο γίνεται οικονομία...

Τι σημαίνει Αλληλούια;

Το Αλληλούια δεν είναι απλώς μια λέξη. Είναι ένας μονολεκτικός δοξολογικός ύμνος προς τον Θεό, ο οποίος επαναλαμβάνεται σε όλες τις ιερές Ακολουθίες. Στην ουσία πρόκειται για εξελληνισμένη φράση...

Γιατί τα σαλιγκάρια βγαίνουν μετά τη βροχή;

Είναι γνωστό ότι τα σαλιγκάρια εμφανίζονται μετά από βροχή. Βέβαια δεν συμβαίνει ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα βγαίνουν κατά τη διάρκεια της βροχής, απλώς εμείς τα βλέπουμε μετά, αφού...

Ποιοι είναι οι Α΄ βαθμού συγγενείς μας;

Η ύπαρξη συγγένειας και ο βαθμός της παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλά νομικά ζητήματα, καθώς με βάση αυτά ο νόμος ορίζει κωλύματα (π.χ. γάμου) και παραχωρεί δικαιώματα (π.χ. κληρονομικά)...