Πώς το πράσινο τσάι γίνεται δροσιστική γρανίτα;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Θέλεις να γευτείς κάτι πολύ δροσερό, αλλά δεν σε καλύπτουν τα αναψυκτικά, ούτε τα παγωτά, ενώ είσαι λάτρης των ροφημάτων; Απόλαυσε τη γρανίτα με πράσινο τσάι (και αν τη ζηλέψουν κι άλλοι, πες τους το μυστικό).

Υλικά (για 3 μεγάλα ποτήρια γρανίτας):

3 φλιτζάνια βραστό νερό

4 φακελάκια αρωματικού, πράσινου τσαγιού

1 κομμάτι (περίπου 5 εκατοστά) ξεφλουδισμένο, φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα), κομμένο στα τέσσερα

Μισό φλιτζάνι μέλι

3 κ.σ φρέσκος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Βάζεις το βραστό νερό σε ένα ανοξείδωτο μπολ και ρίχνεις μέσα τα φακελάκια του τσαγιού και το τζίντζερ. Το σκεπάζεις και το αφήνεις για 5 λεπτά. Προσθέτεις το μέλι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά. Σουρώνεις το μείγμα και το αφήνεις να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνεις το υγρό σε ένα μικρό, τετράγωνο ανοξείδωτο ταψί, το σκεπάζεις και το τοποθετείς στην κατάψυξη για περίπου 8 ώρες, μέχρι να σφίξει. Μόλις παγώσει, το βγάζεις από την κατάψυξη και το ανακατεύεις με ένα πιρούνι ώσπου να γίνει αφράτο.

* Μπορείς να αντικαταστήσεις το πράσινο τσάι με όποια γεύση τσαγιού επιθυμείς και να το κάνεις όσο δυνατό ή ελαφρύ θέλεις. Γαρνίρεται με λεπτές φέτες λεμονιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη;

Η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη παρασκευάζεται είτε από ζαχαρότευτλο είτε από ζαχαροκάλαμο. Το ζαχαροκάλαμο φύεται στις τροπικές περιοχές με τη μορφή ψηλών βλαστών που μοιάζουν με τα μπαμπού...

Από πού μας ήρθε ο Κουραμπιές;

Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλυκό, ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα. Παρότι δεν έχει ελληνική καταγωγή, κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα ελληνικά γλυκίσματα και...

Γιατί το τσάι του βουνού ονομάζεται Σιδερίτης;

Το δικό μας τσάι, το περίφημο τσάι του βουνού, είναι ένα ευχάριστο αρωματικό ρόφημα που φτιάχνεται από τα αποξηραμένα φύλλα του σκληροτράχηλου φυτού σιδερίτης. Αυτό το φυτό...

Πώς η… μακάβρια Μακαρωνία μεταλλάχτηκε σε γιορτινό Μελομακάρονο;

Το μελομακάρονο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μάλιστα θεωρείται το πιο "υγιεινό" γλυκό των Χριστουγέννων, καθώς...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!