Πού λαλούν κάθε πρωί οι γελαστοί κόκορες;

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Μια Απορία την ημέρα... την άγνοια κάνει πέρα

Κικιρίκου… Αν φαντάζεσαι κάπως έτσι το λάλημα του κόκορα, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχεις πέσει έξω. Οι φημισμένοι ινδονησιακοί κόκορες λαλούν κάθε πρωί κάνοντας έναν ήχο παρόμοιο με άνθρωπο που ξεκαρδίζεται στα γέλια. Ανήκουν σε μια ξεχωριστή φυλή πετεινών, που προέρχεται από την περιοχή του νότιου Sulawesi και εκπαιδεύονται ειδικά για να κάνουν αυτό το περίεργο γέλιο. Η αυθεντική τους ονομασία είναι βασιλικοί πετεινοί, αφού κάποτε μόνο οι Ινδονήσιοι βασιλιάδες Burgis είχαν το προνόμιο να τους εκτρέφουν.

Κόκορες – βασιλιάδες…

Ο σημερινός κάτοχος ενός τέτοιου πτηνού είναι εξαιρετικά υπερήφανος, αλλά (πλέον) και εξαιρετικά προβληματισμένος λόγω της οικονομικής κρίσης. Διότι ένας γελαστός κόκορας έχει πολύ υψηλό κόστος συντήρησης.

Οι ιδιαίτεροι άρχοντες του κοτετσιού είναι πολύ ευαίσθητοι, αρρωσταίνουν αρκετά συχνά, πρέπει να ταΐζονται με τις καλύτερες τροφές υψηλής πρωτεΐνης και να μένουν σε μεγάλα κλουβιά, που καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα. Και όλα αυτά για να αποδώσουν μελλοντικά χρήματα από την πώλησή τους ή από ένα χαχανητό που θα επιδείξουν σε κάποιον διαγωνισμό… γέλιου. Αν ο πετεινός είναι ώριμος (9 μηνών) και γελάει καλά, έχει προοπτική να αποδώσει τουλάχιστον 5.000.000 ρουπίες (γύρω στα 600 δολάρια).

Οι εκτροφείς εκπαιδεύονται

Ομάδες μαθητών διδάσκονται τον τρόπο εκτροφής των γελαστών πετεινών, προκειμένου να γίνουν οι αυριανοί επιχειρηματίες των πουλιών (όπως αναφέρει η JacartaGlobe). Στο πρωτότυπο αυτό σχολείο εκτρέφεται επίσης η μαλαισιανή ράτσα κοτόπουλων Serama, που φημίζεται ως η πιο μικροκαμωμένη στον κόσμο.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ