Ξέρεις πού ταξιδεύει διαδικτυακά το παιδί σου; Μπορεί να κινδυνεύει…

Οι γονείς πρέπει να είναι ενήμεροι και να ελέγχουν τα διαδικτυακά ταξίδια του παιδιού τους και τις ώρες που σπαταλά σε αυτή τη δραστηριότητα, λένε οι ειδικοί. Επίσης οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να μάθουν πρώτοι στο παιδί τους πώς να κινείται με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Αν είσαι γονιός, έχε τον νου σου λοιπόν, γιατί εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι.

Οι συμβουλές προέρχονται από την Ανοικτή Γραμμή για Παράνομο Περιεχόμενο στο Internet (www.safeline.gr):

1. Κράτησε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε χώρους όπως το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Ασχολήσου με το πώς δουλεύει το διαδίκτυο και αφιέρωσε χρόνο να περιηγηθείς μαζί με το παιδί στον κυβερνοχώρο μαθαίνοντας από αυτό.

2. Σιγουρέψου ότι το παιδί σου είναι ενήμερο σχετικά με το ότι πρέπει να ανησυχεί για αγνώστους που συναντά μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

3. Να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός/ή όταν το παιδί χρησιμοποιεί τα chatrooms (δωμάτια συνομιλίας), χωρίς την επίβλεψή σου. Μην το αφήσεις ποτέ να συναντήσει κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου χωρίς να είσαι κι εσύ μαζί.

4. Ενθάρρυνε το παιδί να προτιμά ιστότοπους που εσύ θέλεις και να μην επισκέπτεται αυτούς που θεωρείς ανάρμοστους.

5. Καλό είναι να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή κάποιο λογισμικό φίλτρο, που απαγορεύει την προσπέλαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους.

6. Συζήτησε μαζί του για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να κατανοήσει τους κινδύνους.

7. Μάθε ποιους πρέπει να ενημερώσεις ή και να καταγγείλεις σε περίπτωση που συναντήσεις βλαβερό και παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ