Πού πέφτει η πρώτη ερωτική ματιά;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι αυτό που προσέχουν με την πρώτη ματιά οι άντρες στις γυναίκες και το αντίστροφο; Χωρίς να απέχουν ιδιαίτερα στα συμπεράσματά τους, στατιστικές και επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι:

Τι προσέχουν οι γυναίκες στους άντρες

Οι γυναίκες μπορεί να μιλούν γενικότερα για την ανεξιχνίαστη χημεία της έλξης, αλλά συμφωνούν αβίαστα σε 10 βασικά σημεία:

Τα μάτια. Δεν έχει σημασία αν είναι μπλε, καστανά ή…τσακίρικα, μεγάλα, μικρά ή σχιστά, αρκεί να στέλνουν κάποιο μήνυμα, να λένε κάτι. Η έκφραση είναι αυτή που έχει αξία, ό,τι και αν δείχνει. Η ματιά ενός άντρα μπορεί να είναι γελαστή, έντονη, ντροπαλή, αυθάδης, πονηρή, μυστηριώδης, υπαινικτική, εξερευνητική, αυστηρή, άγρια, υπάρχουν μάτια για όλα τα γούστα. Τίποτα όμως δεν είναι χειρότερο από ένα άδειο, αδιάφορο και χαμένο αντρικό βλέμμα, που παραπέμπει σε συμπαθέστατο βοοειδές.

Το στόμα και το χαμόγελο. Όλες προσέχουν τα όμορφα χείλη (χωρίς σκασίματα) και τα περιποιημένα δόντια, γιατί αποτελούν μια ακαταμάχητη πρόσκληση για φιλί. Όσο για τους μυστακογενειοφόρους, το διακοσμητικό τους προσόν δεν φαίνεται να ενοχλεί και τόσο, με την προϋπόθεση να είναι περιποιημένο και να μην τσιμπάει το ευγενές γυναικείο δέρμα.

Τα χέρια. Στιβαρά, δυνατά, χωρίς φαγωμένα νύχια (που δείχνουν έναν ανήσυχο έφηβο), εκφράζουν την ανδρική ρώμη – αν το δέρμα τους είναι ενυδατωμένο και περιποιημένο, τόσο το καλύτερο.

Οι γλουτοί. Χωρίς περαιτέρω σχόλια, οι γυναίκες περιμένουν τη στιγμή που ο άντρας θα κάνει μεταβολή για να ελέγξουν την τελευταία…οπίσθια λεπτομέρεια. Αρκεί να μην αντιληφθούν ότι το εσώρουχο είναι αντιστρόφως ανάλογο του θεάματος.

Η φωνή και η μυρωδιά. Μπορούν να υπερκαλύψουν άνετα πολλά μειονεκτήματα, γοητεύοντας την ακοή και την όσφρηση.

Τα μαλλιά. Πολλές αγαπούν να μπλέκουν τα δάχτυλά τους στη δαχτυλιδένια ή μη κόμη που καλύπτει το αντρικό σβέρκο.

Οι μηροί. Γιατί πολλές λατρεύουν να ακουμπούν το χέρι τους πάνω στον δυνατό μηρό του άντρα, όταν – για παράδειγμα – αυτός οδηγεί (μια συνήθεια όμως που ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια και των δύο).

Οι μυώδεις πήχεις με τις ορατές φλέβες και τους δυνατούς καρπούς εμπνέουν ασφάλεια στις γυναίκες θυμίζοντάς τους ότι δίπλα τους ρέει τεστοστερόνη. Ένα είδος που δυστυχώς, με τις δουλειές γραφείου (και όχι μόνο…), τείνει να εκλείψει.

Τα ζυγωματικά, το θεληματικό πηγούνι και το έντονο μήλο του Αδάμ.

Το μυαλό. Ναι, πράγματι, είναι το ισχυρότερο όπλο όλων, έστω και αν οι γυναίκες δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

Τι προσέχουν οι άντρες στις γυναίκες

Εδώ θα πρέπει να καθοριστούν ορισμένες συνθήκες:

Αν είναι ντυμένες, η ποικιλία μειώνεται δραματικά στα εξής 2 στοιχεία: εμπρόσθια βαθμολογία (το στήθος) και οπίσθια βαθμολογία (οι γλουτοί). Ακολουθούν οι γάμπες, η αναλογία μέσης-γλουτών και όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Wellington της Νέας Ζηλανδίας, οι άντρες ανιχνεύουν τα στοιχεία του γυναικείου σώματος που θυμίζουν κλεψύδρα (τουτέστιν, τις καμπύλες) σε χρόνο dt (δύο δέκατα του δευτερολέπτου). Η πρώτη οπτική σάρωση είναι στο στήθος και η δεύτερη στο στομάχι, ενώ σε μερικές περιπτώσεις συνεχίζει στους βραχίονες και τις γάμπες.

Αν όμως τις κοιτούν γυμνές σε φωτογραφία, τότε, σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ, οι άντρες κοιτούν πρώτα απ΄ όλα το πρόσωπο! Οι επιστήμονες έδωσαν την ερμηνεία ότι, αφού δεν μπορούν να έχουν μια τρισδιάστατη ανίχνευση των επίμαχων σημείων, εξετάζουν τα χαρακτηριστικά του γυναικείου προσώπου για να δουν αν τους διεγείρουν ή όχι.

[Φωτό: © Depositphotos.com/Anna Subbotina]

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, ακολούθησε τη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε ποιες τροφές βρίσκονται τα φυτοοιστρογόνα;

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα είναι γευστικά και υγιεινά και οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνονται ήδη από την προ-εμμηνοπαυσιακή περίοδο. Τα φυτοοιστρογόνα που περιέχουν μιμούνται τη δράση των φυσικών...

Γιατί είναι δύναμη να εκφράζεις τα συναισθήματά σου;

Εσφαλμένα θεωρούμε ότι δυνατός είναι αυτός που κρατά μέσα του τα συναισθήματά του, ενώ αδύναμος αυτός που τα εκφράζει. Αυτή είναι μια διαστρέβλωση της...

Πώς θα κάνεις το ταίρι σου να νιώθει ξεχωριστό;

Οι φιλοφρονήσεις, κακά τα ψέματα, είναι πάντα καλοδεχούμενες, ειδικά όταν προέρχονται από τον άνθρωπο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί το εξόγκωμα στον αντρικό λαιμό το λέμε “Μήλο του Αδάμ”;

Σε πολλούς αντρικούς λαιμούς είναι εμφανές ένα εξόγκωμα, που μοιάζει με καρύδι. Κάποιοι το λένε έτσι (εξ ου και το "θα σε καρυδώσω" = "θα σε πνίξω"), αλλά οι περισσότεροι το ξέρουν ως "Μήλο του Αδάμ" - ονομασία που...

Πόσες θερμίδες καις κάθε φορά που δίνεις ένα παθιασμένο φιλί;

Γιατί να ταλαιπωρείσαι με δίαιτες, όταν μπορείς να καις θερμίδες με πιο απολαυστικό τρόπο; Ρίξε το λοιπόν στα φιλιά!

Γιατί πολλοί παντρεμένοι δεν φορούν τη βέρα τους;

Σήμερα όλο και περισσότεροι άντρες αμέσως μετά την τελετή κλείνουν τη βέρα τους στο βελούδινο κουτάκι της και κυκλοφορούν...

Ποια γυναίκα αποκαλούν οι άντρες “Γαρίδα”;

Πώς τρώμε μια γαρίδα; Κόβουμε το κεφάλι της, το πετάμε και γευόμαστε το νόστιμο σώμα της. Διότι το κεφάλι της απλώς δεν τρώγεται… Οι άντρες λοιπόν βρήκαν την... κατάλληλη λέξη για να...