Πότε ο ύπνος έρχεται πιο εύκολα και γλυκά;

Παλαιότερα καλό ύπνο έκαναν μόνο αυτοί που είχαν ήσυχη τη συνείδησή τους. Σήμερα ούτε αυτοί. Οι περισσότεροι στριφογυρνάμε κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας και το πρωί ξυπνάμε με το ζόρι, συχνά νιώθοντας κουρασμένοι. Όμως ο κακός ή ελλιπής ύπνος ξέρουμε ότι αποδυναμώνει το μυαλό και το σώμα και οδηγεί σε πολλά προβλήματα υγείας.

Πέντε βασικές κινήσεις

Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγικός τρόπος ώστε, όταν κλείνουμε τα μάτια μας, να χανόμαστε στην αγκαλιά του Μορφέα. Όμως υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που φαίνεται πως λειτουργούν και βελτιώνουν τον ύπνο. Είναι απλά αλλά πολύ αποτελεσματικά:

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. Η καθαριότητα δεν απομακρύνει μόνο τη σκόνη και τα ακάρεα που προκαλούν αλλεργίες, αλλά δημιουργεί και ψυχική ηρεμία. Το ίδιο επιτυγχάνεται και με την ευταξία των πραγμάτων σε έναν χώρο.

Τα  σεντόνια πρέπει να αλλάζονται συχνά – τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Διάλεξε χρώματα που σου αρέσουν και σε ξεκουράζουν και χρησιμοποίησε στο πλύσιμο απορρυπαντικό με άρωμα που σου δημιουργεί ευφορία.

Το μαξιλάρι πρέπει να είναι κατάλληλο. Το δικό σου σε ξεκουράζει; Είναι το σωστό; Μήπως έχει παλιώσει και βουλιάζει πολύ σε κάποια σημεία; Βρες το μαξιλάρι που σου κάνει και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Η θερμοκρασία στον χώρο του υπνοδωματίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Για βαθύ ύπνο, θα πρέπει το υπνοδωμάτιο να είναι πολύ καλά αερισμένο και σκοτεινό.

Επίσης μην ξεχνάς:

Το τελευταίο γεύμα της ημέρας να είναι ελαφρύ και να το τρως τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Να αποφεύγεις αλκοόλ και καφεΐνη το βράδυ.

Να απομακρύνεις από το προσκεφάλι σου τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Να απομονώνεσαι από ήχους που μπορούν να ταράξουν την ησυχία σου.

Να χαλαρώνεις με όμορφες σκέψεις. Εξάλλου στον ύπνο δεν μπορείς να λύσεις ή να διορθώσεις πράγματα. Άφησέ τα λοιπόν για την επόμενη ημέρα.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ