Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Ξανασκέψου το…

Ποτέ μην βιάζεσαι. Τις περισσότερες φορές μια δεύτερη σκέψη βγάζει λανθασμένη την...

Πόσο καλό κάνει ο γάμος στους εσωστρεφείς άντρες;

Πολλοί άντρες προσπαθούν να αποφύγουν τον γάμο, όμως κακώς, γιατί τελικά τους κάνει καλό!

Ως τώρα οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οι παντρεμένοι έχουν γενικά καλύτερη υγεία από τους ανύπαντρους, ζουν περισσότερο, κινδυνεύουν λιγότερο από κατάθλιψη και άλλες ψυχικές και σωματικές ασθένειες, ενώ εσχάτως διαπίστωσαν ότι ο γάμος κάνει τους άντρες πιο κοινωνικούς.

“Ξεκλειδώνει” τους κλειστούς τύπους

Η σχετική μελέτη (διάρκειας 12 χρόνων) έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Οι ερευνητές εξέτασαν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα του γάμου στην κοινωνική ζωή του άντρα και διαπίστωσαν ότι ο έγγαμος βίος «ξεκλειδώνει» τους κλειστούς τύπους. Μάλιστα κατέγραψαν ότι οι αντικοινωνικοί άνδρες συνήθως παντρεύονται μέχρι τα 30 και μετά το γάμο κάνουν εντυπωσιακή στροφή στη συμπεριφορά τους.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο γάμος επιδρά έμμεσα στην κοινωνική συμπεριφορά ενός άντρα, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξει νέους δεσμούς και με άλλους ανθρώπους, πλην των γνωστών και σταθερών φίλων του.

Εν κατακλείδι, οι ειδικοί απεφάνθησαν ότι όσο πιο επιτυχημένος είναι ένας γάμος, τόσο πιο κοινωνικός και εξωστρεφής γίνεται ο άντρας.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.