Ποιο χρώμα είναι αντικαταθλιπτικό;

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα των πιο νόστιμων φρούτων και λαχανικών. Όλα τους είναι γλυκά, βιταμινούχα και πολύ θρεπτικά (πορτοκάλι, μανταρίνι, κολοκύθα, ροδάκινο, βερίκοκο, καρότο). Στον χώρο είναι το χρώμα της χαράς και της ψυχικής ανάτασης. Είναι κατάλληλο για να διακοσμήσει το σπίτι; Στις σωστές δόσεις, κατηγορηματικά ναι, λένε οι διακοσμητές!

Δίνει χαρά και φτιάχνει τη διάθεση

Το σχετικά ασυνήθιστο αυτό χρώμα έχει την ιδιότητα να τραβάει την προσοχή, χωρίς να διεγείρει όπως το κόκκινο. Θεωρείται αντικαταθλιπτικό και ενισχυτικό της δημιουργικότητας. Είναι ιδανικό για χώρους στους οποίους η συγκέντρωση παίζει βασικό ρόλο, όπως σε γραφεία και εργαστήρια, ενώ συνιστάται και για χώρους υποδοχής κοινού, όταν οι δημόσιες σχέσεις πρέπει να ενισχυθούν.

Στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χολ, το σαλόνι και την τραπεζαρία, γιατί εμπνέει ασφάλεια και θαλπωρή, χαλαρώνει και ανακουφίζει. Επειδή δίνει χαρά και φτιάχνει τη διάθεση, είναι απολύτως κατάλληλο και για χώρους αναψυχής και διασκέδασης.

Στην κουζίνα είναι καλύτερο να αποφεύγεται, γιατί ανοίγει την όρεξη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ψυγείο!

Οι διακοσμητές συνιστούν να σκορπίζουμε διακοσμητικές πορτοκαλί πινελιές στον χώρο και να βάφουμε μόνο έναν τοίχο ή σχέδια στο χρώμα αυτό και όχι ολόκληρο το δωμάτιο.

Με ποια χρώματα συνδυάζεται:

Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι σκορπίζει παντού το φως του, αξιοποιεί πολλά ουδέτερα χρώματα (γκρι παλ, γκρι ανθρακί, μαύρο, σοκολατί, μπεζ) και ταιριάζει θαυμάσια με το ξύλο και το μέταλλο.

Το ίδιο καλά αναδεικνύεται, αν συνδυαστεί με μπλε ελεκτρίκ ή πράσινο φιστικί.

Το πάντρεμά του με το λευκό, το μοβ και το κίτρινο, αν δεν γίνει με προσοχή, ενδέχεται να δώσει ένα άνοστο αποτέλεσμα.

Αν συναντηθεί με το μαύρο, φωτίζεται αμέσως και γίνεται αξιοπρόσεκτο έχοντας τη δυνατότητα να τονιστεί ακόμα περισσότερο με λίγες χρυσαφί πινελιές.

Για μια διακόσμηση σε ήπιες, φυσικές αποχρώσεις η συνταγή είναι απλή και αποτελεσματική: κοκκαλί, σοκολατί και ανοιχτό, ζεστό μπεζ, μαζί με πορτοκαλί στην απόχρωση του βερίκοκου.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, ακολούθησε τη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Απορείς;

Δες Κι Αυτά