Ποιος παχαίνει στον γάμο και ποιος στο διαζύγιο;

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Μια Απορία την ημέρα... την άγνοια κάνει πέρα

Μια σημαντική αλλαγή στη ζωή, όπως ένας γάμος ή ένα διαζύγιο, φαίνεται ότι προκαλεί κάποιο σοκ στο σώμα των περισσότερων ανθρώπων κάνοντας τη ζυγαριά να παίρνει την ανιούσα. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που παρακολούθησε τις αλλαγές βάρους ατόμων για 30 χρόνια, οι γυναίκες παχαίνουν μετά τα δύο πρώτα χρόνια του γάμου, ενώ οι άντρες αμέσως μετά το διαζύγιο, έως και 10 κιλά.

Η υγεία σε κίνδυνο

Η κοινωνιολογική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, απέδειξε ότι η οικογενειακή κατάσταση επηρεάζει το σωματικό βάρος αντρών και γυναικών ηλικίας 30-50 ετών, με διαφορετικό όμως τρόπο για το κάθε φύλο. Όπως τόνισαν οι ερευνητές, οι επιπτώσεις αυτές ενδέχεται να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των υπέρβαρων παντρεμένων ή χωρισμένων, γιατί οι άνθρωποι συνηθίζουν σιγά-σιγά σε συγκεκριμένα μοντέλα διατροφής και δραστηριοτήτων.

Επιβαρυμένες νοικοκυρές

Οι επιστήμονες απέδωσαν τα συμπεράσματα της μελέτης στους διαφορετικούς ρόλους που έχουν τα δύο φύλα στο κοινό τους νοικοκυριό. Με άλλα λόγια οι παντρεμένες γυναίκες, που επιφορτίζονται με τις δουλειές του σπιτιού παράλληλα με την εργασία τους, έχουν λιγότερο χρόνο για άσκηση και δεν μπορούν να διατηρήσουν τη φόρμα τους, όπως κάνουν οι ανύπαντρες γυναίκες. Οι δε άντρες, ενώ ως παντρεμένοι έχουν οφέλη στην υγεία τους, αυτά φαίνεται ότι χάνονται αμέσως μόλις χωρίσουν, αφού στατιστικά οδηγούνται σε αύξηση του βάρους τους λόγω πιο ανθυγιεινών διατροφικών επιλογών που ακολουθούν.

[Φωτό: Ζωγραφικός πίνακας του Φερνάντο Μποτέρο]

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ