Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν να μείνουν στο… ράφι;

Πολλές γυναίκες ψάχνουν να βρουν τον τέλειο σύντροφο χωρίς επιτυχία. Φταίει άραγε το πεπρωμένο, οι αναποδιές της ζωής, οι δυσκολίες των ερωτικών σχέσεων, οι μεγάλες τους προσδοκίες ή μήπως ο περίεργος χαρακτήρας τους; Αν ισχύει μόνο το τελευταίο, τότε σίγουρα υπάρχουν τρεις χαρακτηριστικοί τύποι γυναικών που μάλλον θα αργήσουν πολύ να δουν φως στον ερωτικό τους ορίζοντα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο ιστότοπο ερωτικών γνωριμιών YourTango, οι γυναίκες που πρέπει να κάνουν κάποιες… μικροδιορθώσεις (για να μην πούμε ολική μετάλλαξη) στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα – αν θέλουν να βρουν ταίρι – είναι οι εξής:

Η αρνητική

Είναι ο τύπος της γυναίκας που βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, ακόμα και όταν είναι γεμάτο. Στην πρώτη συνάντηση με έναν άντρα θα κατακρίνει τον τρόπο με τον οποίο μασάει το φαγητό του, το χρώμα που έχουν οι κάλτσες του, την προφορά του (ειδικά εάν αυτή δείχνει εμφανώς επαρχιώτικη καταγωγή), θα παρατηρήσει σχολαστικά όλες τις ιδιομορφίες του. Η στάση της απέναντι στα πράγματα σπάνια είναι θετική.

Συνήθως έχει τον τρόπο της να σε…ανεβάσει: όταν της πεις ότι πονάς κάπου, σου αναλύει αμέσως όλους τους τύπους καρκίνου που ξέρει. Το κυριότερο: όταν της προτείνεις σχέση, θα σου αναφέρει αμέσως έναν κατάλογο από 10 φίλες της που μόλις χώρισαν, μαζί με όλες τις απογοητευτικές στατιστικές διαζυγίων που έχει ακούσει.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι βέβαιο πως θα επικεντρωθεί μόνο στις ατέλειες και θα παραβλέψει τα χαρίσματα του άντρα που θα γνωρίσει. Είπαμε, να μη συμβιβαζόμαστε στις ερωτικές επιλογές, όμως η αρνητικότητα γεννά αρνητικότητα. Επιπλέον, όταν τα βλέπεις όλα χάλια, δεν μπορείς ποτέ να είσαι ευχαριστημένη.

Η σούπερ θετική

Στο άλλο άκρο βρίσκεται η υπερβολικά θετική γυναίκα. Το χάρισμα που έχει να αντιστρέφει τις καταστάσεις και να τα βλέπει όλα όμορφα, σημαίνει ότι φοράει μονίμως ένα ζευγάρι ροζ γυαλιά που δεν της επιτρέπουν να είναι ρεαλίστρια. Και ενώ μοιάζει να είναι ευεργετική για τους άλλους βοηθώντας τους να λύνουν προβλήματα και δίνοντάς τους ελπίδα σε δύσκολες καταστάσεις, η παρατραβηγμένη αισιοδοξία της μπορεί στον ερωτικό τομέα να της προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα φαντάζεται. Έτσι παραβλέπει το γεγονός ότι δεν μπορούν όλοι οι άντρες να ταιριάξουν με όλες τις γυναίκες, απλώς και μόνο επειδή έχουν λίγη καλή θέληση.

Αυτός ο τύπος της γυναίκας αρνείται να δει τα σημάδια της ασυμβατότητας και βρίσκεται πολλές φορές εκτός πραγματικότητας. Ευχάριστη αλλά υπερβολική, στην καλύτερη περίπτωση κοροϊδεύει τον εαυτό της. Ενδέχεται μάλιστα να μετατραπεί σε ένα ιδανικό θύμα προς εκμετάλλευση από διάφορους τύπους επικίνδυνων ανδρών.

Η μοιρολάτρισσα

Αυτή η γυναίκα βλέπει παντού αόρατα σημάδια και οιωνούς. Ακολουθεί πιστά ό,τι της υπαγορεύει το ωροσκόπιό της και οι αστρολογικές ενδείξεις. Ο τρόπος που ερμηνεύει τα λάθη της είναι πως… “ήταν γραφτό να γίνει έτσι”. Εξάλλου το είπε και το μέντιουμ, στο οποίο συνήθως καταφεύγει. Το χειρότερο είναι ότι περιμένει υπομονετικά να ανοίξει μια ουράνια πόρτα για να συγχωνευθεί η αύρα της με την αύρα κάποιου άντρα, χωρίς στο μεταξύ να κάνει κάποια προσπάθεια, ενώ είναι αδιάφορη για τις ερωτικές της αποτυχίες. Πιστεύει ότι η πορεία της είναι προκαταβολικά χαραγμένη, επομένως ο κατάλληλος άντρας απλώς δεν έχει έρθει ακόμα στον δρόμο της.

Αυτή η στάση ζωής, δηλαδή να μην κυνηγάς τίποτα, μπορεί να είναι εξαιρετική για όσες γυναίκες δεν ψάχνουν με αγωνία τον σύντροφο της ζωής τους. Για τη γυναίκα όμως που επιζητά κάτι τέτοιο, το αποτέλεσμα είναι να κάθεται και να περιμένει να της φέρει η ζωή ό, τι θέλει, χωρίς να κάνει η ίδια κάποιες κινήσεις. Το κυριότερο, δεν στρέφεται στην αυτογνωσία και την ενδοσκόπηση – αυτή ίσως θα ήταν η καλύτερη κίνηση για να βελτιώσει τα ερωτικά της θέματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποια γυναίκα αποκαλούν οι άντρες “Γαρίδα”;

Πώς τρώμε μια γαρίδα; Κόβουμε το κεφάλι της, το πετάμε και γευόμαστε το νόστιμο σώμα της. Διότι το κεφάλι της απλώς δεν τρώγεται… Οι άντρες λοιπόν βρήκαν την... κατάλληλη λέξη για να...

Γιατί πολλοί παντρεμένοι δεν φορούν τη βέρα τους;

Σήμερα όλο και περισσότεροι άντρες αμέσως μετά την τελετή κλείνουν τη βέρα τους στο βελούδινο κουτάκι της και κυκλοφορούν...

Πόσες θερμίδες καις κάθε φορά που δίνεις ένα παθιασμένο φιλί;

Γιατί να ταλαιπωρείσαι με δίαιτες, όταν μπορείς να καις θερμίδες με πιο απολαυστικό τρόπο; Ρίξε το λοιπόν στα φιλιά!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος παντρεύεται και ποιος νυμφεύεται;

Το παντρεύομαι προέρχεται από το ρήμα υπανδρεύομαι, που σημαίνει τίθεμαι υπό την εξουσία του ανδρός. Επομένως, η γυναίκα παντρεύεται, ενώ ο άνδρας νυμφεύεται, δηλαδή παίρνει...

Πού πέφτει η πρώτη ερωτική ματιά;

Τι είναι αυτό που προσέχουν με την πρώτη ματιά οι άντρες στις γυναίκες και το αντίστροφο;

Πόσο (τετράγωνο) μυαλό έχουν οι γυναίκες στο κεφάλι τους;

Οι γυναίκες παρουσιάζουν μεγαλύτερη γενική νοημοσύνη από τους άντρες! Η διαπίστωση έρχεται...

Γιατί η νύφη κρατάει ανθοδέσμη;

Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ρώμη. Τότε οι νύφες δεν κρατούσαν λουλούδια αλλά μπουκέτα από βότανα - συνήθως δεντρολίβανο, που συμβόλιζε...