Ποια σημάδια δείχνουν αν μια σχέση θα αντέξει στον χρόνο;

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Πού γεννήθηκε ο Καραγκιόζης;

Κακάσχημος, καμπούρης, ξυπόλητος, μόνιμα φτωχός αλλά και σαρκαστής των πάντων, που σοφίζεται χίλια τεχνάσματα για να τα βολέψει στη ζωή. Και τα καταφέρνει μια χαρά - παρότι...

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα γυαλιά ηλίου;

Έχουν τα γυαλιά ηλίου... ημερομηνία λήξης; Ναι, λένε Βραζιλιάνοι επιστήμονες από το Sao Carlos School of Engineering. Κι αυτό διότι η προστατευτική τους δράση...

Πόσα ποτάμια έχει η Ελλάδα;

Η Ελλάδα μπορεί να καταλαμβάνει μικρή έκταση στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά διαθέτει από όλα τα φυσικά καλούδια. Ανάμεσα σ΄ αυτά και πολλά ποτάμια, που διασχίζουν κοιλάδες...

Κάθε ερωτική ιστορία είναι διαφορετική. Άλλη μπορεί να κυλήσει απαλά και όμορφα από την αρχή και άλλη να περάσει από… σαράντα κύματα μέχρι να φανεί αν αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν σημάδια (εκτός από την ερωτική χημεία, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει μια σχέση) που δείχνουν ότι έχουμε ελπίδες να ζήσουμε μια όμορφη αγάπη; Βρήκαμε τέσσερα που σίγουρα κάνουν την αξιόλογη ρομαντική ιστορία να ξεχωρίζει από μια κοινή ερωτική περιπετειούλα:

Απουσιάζει η επιθυμία για χειραγώγηση και από τις δύο πλευρές. Άλλο πράγμα οι λογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο συντρόφων και άλλο να επιστρατεύονται διάφορα μέσα που στενεύουν τα όρια της στοιχειώδους ελευθερίας του ατόμου.

Υπάρχει αλληλοσεβασμός και ταυτόχρονα λείπει τελείως κάθε διάθεση για υποτίμηση, επιδεικτική κριτική ή αδιαφορία για τον συναισθηματικό κόσμο του/της συντρόφου.

Η υποστήριξη είναι το Α και το Ω στη σχέση (ειδικά σε περίοδο δυσκολιών) και είναι εφάμιλλη με τον σεβασμό. Οι δύο σύντροφοι στηρίζουν ο ένας τον άλλο και ακόμα περισσότερο σε στιγμές που κάποιος από τους δύο πρέπει να πάρει μια σοβαρή απόφαση.

Στην αρχή μπορεί να ελέγχει ο ένας τον άλλο κατά πόσο είναι πιστός στη σχέση, αλλά προοδευτικά θα πρέπει να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη. Σε μια ισορροπημένη σχέση, όπου ο καθένας τηρεί τις υποσχέσεις του, δεν έχουν θέση αναίτια συναισθήματα ζήλειας και καχυποψίας.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook