ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...

Ο καθένας μας δίνει ραντεβού με την έμπνευση σε διαφορετικό μέρος. Άλλος στο μπάνιο, άλλος όταν χαλαρώνει στον καναπέ και άλλος στην κουζίνα κάνοντας δουλειές ρουτίνας. Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, καλές ιδέες ενδέχεται να έρθουν ακόμα και την ώρα που πλένεις τα πιάτα. Δες γιατί.

Βρόμικα πιάτα – άτακτες σκέψεις

Ας πούμε ότι μπαίνεις στην κουζίνα και βλέπεις μια στοίβα από άπλυτα πιατικά. Αποφασίζεις ότι είναι επείγον να βάλεις τάξη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Επίσης διαπιστώνεις για άλλη μια φορά ότι όσο πιο πολύ αφήνεις τα βρόμικα πιάτα να συσσωρεύονται, τόσο χειρότερα για σένα: θα χρειαστείς περισσότερη ώρα και κόπο. Όμως, αν το καλοσκεφτείς, το ίδιο συμβαίνει και μέσα στο μυαλό του καθενός μας: κάθε μέρα μαζεύουμε συνεχώς νέες πληροφορίες, σκέψεις και εικόνες που ζητούν καθαριότητα και τακτοποίηση, ώστε να μας οδηγήσουν σε σωστά συμπεράσματα. Όσο πιο συχνά το κάνουμε, τόσο καλύτερα.

Πλυμένα πιάτα – καθαρές σκέψεις

Αν το δεις έτσι, τότε, καθώς πλένεις τα πιάτα και τα κάνεις να αστράφτουν, φαντάσου ότι είναι σαν να παίρνεις τις ακατέργαστες σκέψεις σου, να τις καθαρίζεις και να τις βάζεις σε μια σειρά. Χωρίς να το καταλάβεις, όταν θα τελειώσεις θα σου έχουν έρθει ιδέες και απαντήσεις σε προβλήματα που σε απασχολούν.

Εξάλλου, όπως λένε και οι ειδικοί, όταν εκτελούμε μηχανικά μια εργασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερη εγρήγορση, το μυαλό είναι ελεύθερο να ασχοληθεί χωρίς πίεση και άγχος με τα θέματα που το απασχολούν και να βρει λύσεις.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Πώς θα ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου πλένοντας πιάτα;