Πώς θα φτιάξεις στη στιγμή παγωτό ξυλάκι με φρέσκα φρούτα;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Λαχταράς ένα παγωτό ξυλάκι, αλλά θέλεις να είναι σπιτικό, πρωτότυπο και να περικλείει όλη τη δροσιά των θρεπτικών καλοκαιρινών φρούτων; Γέμισε ένα μικρό μπολ με φρούτα (βερίκοκα, κεράσια, γιαρμάδες, ό,τι έχεις) ή κόψε μια μικρή φέτα πεπόνι και καρπούζι, πάρε και ένα πορτοκάλι και ετοιμάσου να φτιάξεις τις δικές σου δροσιστικές δημιουργίες.

Αυτό που σου χρειάζεται επιπλέον είναι φόρμες σιλικόνης για παγωτό ξυλάκι, που θα βρεις σε καταστήματα με είδη για την κουζίνα.

Γρήγορο, δροσιστικό και βιταμινούχο

Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται στη στιγμή:

Κόβεις τα φρούτα σε μικρά κομμάτια.

Στύβεις ένα πορτοκάλι και αραιώνεις τον χυμό του με λίγο παγωμένο νερό.

Ρίχνεις στις φόρμες για το παγωτό λίγο από τον χυμό και προσθέτεις κομμάτια από τα φρούτα.

Βάζεις τις φόρμες στην κατάψυξη και σε λίγη ώρα θα έχεις έτοιμη μια πολυβιταμινούχα παγωμένη απόλαυση, που δεν παχαίνει!

Οι συνδυασμοί φρούτων που μπορείς να κάνεις είναι πολλοί. Μερικές ιδέες:

Ροδάκινο – βερίκοκο – κεράσι μέσα σε χυμό πορτοκάλι

Πεπόνι – μπανάνα σε χυμό ροδάκινο

Κεράσι – ροδάκινο σε χυμό καρπούζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη;

Η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη παρασκευάζεται είτε από ζαχαρότευτλο είτε από ζαχαροκάλαμο. Το ζαχαροκάλαμο φύεται στις τροπικές περιοχές με τη μορφή ψηλών βλαστών που μοιάζουν με τα μπαμπού...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη;

Η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη παρασκευάζεται είτε από ζαχαρότευτλο είτε από ζαχαροκάλαμο. Το ζαχαροκάλαμο φύεται στις τροπικές περιοχές με τη μορφή ψηλών βλαστών που μοιάζουν με τα μπαμπού...

Από πού μας ήρθε ο Κουραμπιές;

Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλυκό, ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα. Παρότι δεν έχει ελληνική καταγωγή, κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα ελληνικά γλυκίσματα και...

Πώς η… μακάβρια Μακαρωνία μεταλλάχτηκε σε γιορτινό Μελομακάρονο;

Το μελομακάρονο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μάλιστα θεωρείται το πιο "υγιεινό" γλυκό των Χριστουγέννων, καθώς...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...

Πού τρώνε παγωτό με μπέικον, οχιά, χταπόδι και άλλα τέτοια αηδιαστικά;

Στην εποχή μας οι γεύσεις των παγωτών απέχουν κατά πολύ από τις παραδοσιακές. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, για να κάνουν εντύπωση, ορισμένοι...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!