Πότε να προσθέτεις τα μυρωδικά στο φαγητό για να γίνεται πεντανόστιμο;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πόσο γευστικό γίνεται ένα φαγητό, όταν του προσθέσεις φρέσκα ή ξερά μυρωδικά!  Όμως, για να γίνει ακόμα γευστικότερο, υπάρχει ένα μικρό μυστικό:

Να προσθέτεις τα αρωματικά βότανα (βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, σέλινο, ρίγανη κ.ά.) στο τέλος, καθώς έτσι το άρωμά τους είναι πιο έντονο. Αντίθετα, αν τα βάλεις από την αρχή στο φαγητό, θα παραβράσουν και θα χάσουν σημαντικό μέρος από τις αρωματικές τους δυνάμεις.

Το αλατοπίπερο στο πιάτο

Όσο για το αλάτι και το πιπέρι, καλό είναι να τα προσθέτει κάποιος στο πιάτο του στην ποσότητα που θέλει (το άρτυμα είναι προσωπική υπόθεση). Άβραστα είναι σαφώς πιο υγιεινά.

[Φωτό: © Depositphotos.com/Picasa 2.7]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βασιλικός στη γλάστρα: Πώς θα τον φροντίζεις σωστά;

Είναι αρωματικός, γευστικός, εντομοαπωθητικός, απολυμαντικός και… γαμήλιος. Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βότανα παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου στολίζει καμαρωτός και φουντωτός μπαλκόνια και...

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες έτριβαν με δυόσμο το τραπέζι του φαγητού;

Υπάρχει καλύτερο… τραπεζομάντιλο από τον χυμό του δυόσμου; Όχι, κατά τους αρχαίους Έλληνες. Όπως λέγεται, όταν έστρωναν τραπέζι, πρώτα το αρωμάτιζαν τρίβοντας επάνω στην...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες έτριβαν με δυόσμο το τραπέζι του φαγητού;

Υπάρχει καλύτερο… τραπεζομάντιλο από τον χυμό του δυόσμου; Όχι, κατά τους αρχαίους Έλληνες. Όπως λέγεται, όταν έστρωναν τραπέζι, πρώτα το αρωμάτιζαν τρίβοντας επάνω στην...

Σε πόσο χρόνο βράζουν τα κάστανα;

Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς χειμωνιάτικους καρπούς - για την ακρίβεια, ξηρούς καρπούς. Και είναι το ίδιο απολαυστικά τόσο βραστά όσο και ψητά στον φούρνο. Αν θέλεις να τα κάνεις...

Πώς φτιάχνεται το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, η γνωστή μας λαδόκολλα;

Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα, όπως το ονομάζουμε στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Διότι πάνω ή μέσα...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!