Τι να κάνεις για να απαλλαχτείς από τα ενοχλητικά μυγάκια στην κουζίνα;

Οι λεγόμενες μύγες των φρούτων είναι εκείνα τα ενοχλητικά μυγάκια που πετάνε επάνω από φρούτα (κυρίως ώριμα ή σάπια), λαχανικά, κάδους σκουπιδιών, άδεια μπουκάλια, κονσέρβες και βάζα ή μαζεύονται σε νεροχύτες και λιμνάζοντα νερά. Δυστυχώς, δεν έρχονται μόνες τους, αλλά συνήθως φέρνουν μαζί τους όλο το συγγενολόι (ένα θηλυκό γεννάει περισσότερα από 100 αυγά την ημέρα). Καλό είναι λοιπόν, αν τις δεις να τριγυρίζουν στην κουζίνα σου, να τις ξεφορτωθείς το συντομότερο δυνατό, γιατί καταστρατηγούν όλους τους κανόνες υγιεινής. Τι να κάνεις:

Καθαρός πάγκος

Τα μυγάκια δεν κάνουν πάρτι μόνο στα ώριμα φρούτα (π.χ. τις μαυρισμένες μπανάνες ή τα μεστωμένα πεπόνια, που τα λατρεύουν). Τους αρέσουν επίσης οι χυμένοι χυμοί, τα ψίχουλα, οι σταγόνες από μέλι ή μαρμελάδα, τα άδεια μπουκάλια από κρασί ή μπίρα και όλα τα υπολείμματα των φαγητών. Γι΄ αυτό είναι σκόπιμο να διατηρείς τον πάγκο της κουζίνας σου πάντα καθαρό.

Επίσης, αν κάτι σου μυρίζει άσχημα, κάνε προσεκτικό έλεγχο (μήπως π.χ υπάρχουν σάπια ξερά κρεμμύδια, που δεν τα έχεις αντιληφθεί) και απομάκρυνε αμέσως ό,τι είναι ύποπτο.

Κάλυψε τη φρουτιέρα

Αν έχεις εντοπίσει μυγάκια – επιδρομείς, καλό θα είναι προσωρινά να μην αφήνεις εκτεθειμένα τα φρούτα στη φρουτιέρα, αλλά να τα σκεπάζεις με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας. Σε κάθε περίπτωση μην αφήνεις φρούτα και λαχανικά (όπως ντομάτες) να ωριμάζουν πολύ πριν φαγωθούν. Αν δεν σκοπεύεις να τα καταναλώσεις άμεσα, καλύτερα να τα βάλεις στο ψυγείο.

Καθαροί νεροχύτες

Αν αντιληφθείς ότι κάποιος νεροχύτης (κουζίνας, μπάνιου) προσελκύει μυγάκια, τότε θα πρέπει αμέσως να τον καθαρίσεις.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, ακολούθησε τη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Απορείς;

Δες Κι Αυτά