Πώς θα απολαύσεις γλυκό “μωσαϊκό” χωρίς ζάχαρη και βούτυρο;

Το “μωσαϊκό” ή “σαλάμι” είναι ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό, που τρώγεται με μεγάλη ευχαρίστηση. Δεν χρειάζεται όμως να είναι “φορτωμένο” με ζάχαρη, βούτυρο (ή και αβγά). Μπορείς να το φτιάξεις με λιγότερο παχυντικά (και λιπαρά) υλικά, εξίσου όμως εύγευστο και απολαυστικό.

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα

1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα (μπορείς να βάλεις και ολικής άλεσης, αν τα προτιμάς)

1 βανίλια σε σκόνη

Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζεις σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα και ρίχνεις την κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχεις σπάσει σε κομμάτια. Ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα.

Προσθέτεις τη βανίλια και το κονιάκ, ανακατεύεις ξανά, μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά, και αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αφήνεις το σοκολατένιο μείγμα περίπου 10 λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια θρυμματίζεις τα μπισκότα με τα χέρια και τα ρίχνεις μέσα, ανακατεύοντας για να μοιραστούν ομοιόμορφα.

Παίρνεις μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (ακόμα και μιας χρήσης) και την στρώνεις με αντικολλητικό χαρτί φούρνου – αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει. Η φόρμα είναι απαραίτητη γιατί λόγω της απουσίας αρκετών στέρεων υλικών, το μείγμα βγαίνει αρχικά πιο ρευστό από το κλασικό μωσαϊκό. Στη συνέχεια όμως καταψύχεται και σφίγγει.

Αδειάζεις μέσα στη φόρμα το μείγμα, το τυλίγεις με το χαρτί που περισσεύει και το βάζεις στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει.

Όταν είναι η ώρα να το σερβίρεις, το ξετυλίγεις και το κόβεις σε φέτες.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

NEWSLETTER

Λύσε τις Απορίες σου λαμβάνοντας τις απαντήσεις στο email σου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ

Πόσα (και ποια) νησιά είναι οι Κυκλάδες;

Μπορεί να κάνεις συχνά τις διακοπές σου στις Κυκλάδες, αλλά έχεις ποτέ αναρωτηθεί πόσα και ποια νησιά τις απαρτίζουν; Πριν από τις καλοκαιρινές...

Πώς επηρεάζεται η διατροφική μας συμπεριφορά, όταν τρώμε παρέα με άλλους;

Η διατροφική μας στάση γύρω από ένα τραπέζι είναι πολυδιάστατη και επηρεάζεται κυρίως από κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Τα διατροφικά μας "πιστεύω" μάλλον παραμερίζονται...

Πόσο… δηλητηριώδες είναι το αλουμίνιο;

Το πίνουμε, το τρώμε, το βάζουμε επάνω στο δέρμα μας, το περνάμε απευθείας στην κυκλοφορία του αίματός μας και, σε κάποιες περιπτώσεις...