Σε πόσο χρόνο φτιάχνεις μια μηλόπιτα;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γίνεται μηλόπιτα σε ένα λεπτό; Για δες…

Μια κανονική συνταγή

Πάντως, αν δεν πρόλαβες να δεις πώς φτιάχνεται η μηλόπιτα στο βίντεο, ακολούθησε μια εύκολη συνταγή.

Υλικά:

4 κόκκινα μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους

1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)

1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη

4 αυγά

1/2 κ.γ κανέλα σκόνη

Μια βανίλια σκόνη

2 κ.σ κονιάκ (εναλλακτικά γλυκό σαμιώτικο κρασί)

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

Ρίχνεις σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάς με σύρμα.

Προσθέτεις τα αυγά, το κονιάκ, την κανέλα, τη βανίλια – συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα – και τέλος το αλεύρι, τα καρύδια και τα μήλα.

Ανακατεύεις καλά το μείγμα, το ρίχνεις σε λαδωμένη φόρμα για κέικ και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα (είναι έτοιμο αν βυθίσεις δοκιμαστικά μέσα στο γλυκό ένα μαχαίρι και βγει στεγνό).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη;

Η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη παρασκευάζεται είτε από ζαχαρότευτλο είτε από ζαχαροκάλαμο. Το ζαχαροκάλαμο φύεται στις τροπικές περιοχές με τη μορφή ψηλών βλαστών που μοιάζουν με τα μπαμπού...

Από πού μας ήρθε ο Κουραμπιές;

Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλυκό, ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα. Παρότι δεν έχει ελληνική καταγωγή, κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα ελληνικά γλυκίσματα και...

Πώς η… μακάβρια Μακαρωνία μεταλλάχτηκε σε γιορτινό Μελομακάρονο;

Το μελομακάρονο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μάλιστα θεωρείται το πιο "υγιεινό" γλυκό των Χριστουγέννων, καθώς...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...

Πώς θα γευτείς την πολύτιμη διατροφικά σαρδέλα με τον καλύτερο τρόπο;

Είναι νόστιμη, υγιεινή και φτηνή. Η σαρδέλα πρωτοστατεί στο καλοκαιρινό τραπέζι και όχι άδικα, αφού είναι ένα ψάρι γευστικότατο, εύκολο στο μαγείρεμα και με μεγάλη διατροφική αξία...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!