Γιατί να φτιάξεις τη μαγειρίτσα με μανιτάρια;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η μαγειρίτσα δεν χρειάζεται να γίνει με εντόσθια. Μπορεί να φτιαχτεί εξίσου νόστιμη και με μανιτάρια, χωρίς να καταλάβει κάποιος τη διαφορά στη γεύση! Τα μανιτάρια είναι σαφώς πιο υγιεινά από το κρέας και δεν προκαλούν βαρυστομαχιά.

Υλικά για 6 άτομα:

700 γρ. διάφορα μανιτάρια

10 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα

5 φρέσκα φύλλα μαρουλιού

200 γρ. αντίδια

1 φλιτζάνι του καφέ άνηθος

2 αυγά

Χυμός από 1½ λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σκουπίζεις καλά τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί. Αν έχεις άσπρα στρογγυλά, τα ξεφλουδίζεις, ενώ όσα είναι μεγάλα τα κόβεις σε κομμάτια.

Πλένεις καλά τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβεις σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα σοτάρεις ελαφρά και προσθέτεις το ρύζι. Ανακατεύεις και ρίχνεις τα μανιτάρια. Δυναμώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Κατόπιν προσθέτεις τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια και ανακατεύεις ωσότου μαραθούν τα χορταρικά. Ρίχνεις 2-3 ποτήρια ζεστό νερό, αλατίζεις και αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο: Χτυπάς χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια. Στη συνέχεια ενώνεις τα αυγά σε ένα πιάτο, προσθέτεις το λεμόνι, 2-3 δόσεις (με μία κουτάλα) από το υγρό της σούπας και ρίχνεις το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις να πάρει μια βράση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια φάβα;

Η φάβα είναι πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και φλαβονοειδή, άρα πολύ θρεπτική και θεραπευτική. Ο θρύλος λέει, ειδικά για την ποικιλία...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Πότε ψάλλεται το “Ω γλυκύ μου έαρ”;

Το "Ω γλυκύ μου έαρ" είναι ένα από τα εγκώμια - μικρά τροπάρια, αγνώστου ποιητή - που ψάλλονται σε τρεις στάσεις (μέρη) κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου τη...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Ποια είναι η “Εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή” στο Τροπάριο της Κασσιανής, που ψάλλεται τη Μ. Τρίτη;

Ούτε η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή ούτε η Μαρία η αδελφή του Λαζάρου ούτε η ποιήτρια Αγία Κασσιανή είναι "η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή". Το όνομα αυτής της γυναίκας είναι...

Πώς θα γευτείς την πολύτιμη διατροφικά σαρδέλα με τον καλύτερο τρόπο;

Είναι νόστιμη, υγιεινή και φτηνή. Η σαρδέλα πρωτοστατεί στο καλοκαιρινό τραπέζι και όχι άδικα, αφού είναι ένα ψάρι γευστικότατο, εύκολο στο μαγείρεμα και με μεγάλη διατροφική αξία...

Πώς θα φτιάξεις εύκολα νόστιμη σπιτική κέτσαπ;

Το μυστικό της επιτυχίας για τη σπιτική κέτσαπ είναι η επιλογή της ντομάτας. Όσο πιο μικρή, τόσο πιο γλυκιά θα είναι η σάλτσα στη γεύση...

Πότε είναι η γιορτή του Αγίου Γεωργίου;

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι κινητή. Κανονικά η μνήμη του Αγίου τιμάται από την Εκκλησία στις 23 Απριλίου. Όταν όμως αυτή η ημερομηνία πέφτει...

Πώς θα φτιάξεις νόστιμα ντρέσινγκς για γευστικές σαλάτες; Δες μερικά μυστικά

Τα ντρέσινγκς παίζουν σημαντικό ρόλο στον γευστικό εμπλουτισμό πολλών ειδών σαλάτας. Μάθε νόστιμες λεπτομέρειες και μια συνταγή...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!