Πού χρησιμοποιείται η λούφα – εκτός μπάνιου;

Μια Απορία την ημέρα... την άγνοια κάνει πέρα

Αν μέχρι τώρα ήξερες ότι η λούφα – το φυσικό σκληρό σφουγγάρι – χρησιμοποιείται μόνο στο μπάνιο για την τόνωση της κυκλοφορίας και την απολέπιση του δέρματος, μάθε ότι μπορείς κάλλιστα να τη βάλεις και στην κουζίνα για να τρίψεις τα κατσαρολικά ή να καθαρίσεις τη φλούδα των λαχανικών.

Τι να προσέξεις

Επειδή οι ίνες του φυτού είναι σκληρές και πολύ ανθεκτικές, καλό είναι να κάνεις πρώτα μια δοκιμή στα ανοξείδωτα σκεύη: Δοκίμασέ το προσεκτικά, όπως θα έκανες και με ένα ατσαλόσυρμα κουζίνας.

Οικολογική και βιοδιασπώμενη

Το οικολογικό, βιοδιασπώμενο και λειαντικό σφουγγάρι προέρχεται από ένα τροπικό, καλλωπιστικό φυτό που μοιάζει με κολοκύθα (Luffa aegyptiaca) και είναι μακρινός εξάδελφος του αγγουριού. Γι΄ αυτό άλλωστε ο καρπός του μοιάζει με τεράστιο αγγούρι (έχει μήκος 40-60 εκατοστά). Είναι περιβεβλημένος από ένα είδος δέρματος – φλούδας που μέσα του κρύβει το σφουγγάρι. Οι καρποί, όταν ωριμάσουν, συλλέγονται και ξεφλουδίζονται για να αποκαλυφθεί το σφουγγάρι. Στη συνέχεια καθαρίζονται από τους σπόρους, πλένονται, στεγνώνονται και λευκαίνονται.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Κι Άλλες ΑπορίεςΣΧΕΤΙΚΑ
Τα Προτείνουμε