Τι μαγειρεύουμε σήμερα; Λαχανόρυζο, ταπεινό αλλά θρεπτικότατο!

Όσο του λείπει σε εμφάνιση, τόσο κερδίζει σε νοστιμιά και θρεπτική αξία. Το λαχανόρυζο είναι ένα εύκολο φαγητό, που – τουλάχιστον μια καθημερινή – μπορεί να στολίσει με καμάρι το οικογενειακό (ή και το εργένικο) τραπέζι.

Υλικά (4 άτομα):

1 κιλό λάχανο άσπρο κομμένο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 πράσο σε ροδέλες (το άσπρο μέρος του)

1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 ματσάκι φρέσκος άνηθος

150 γρ. ρύζι μακρύκοκκο λευκό

Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Μία κούπα νερό

Εκτέλεση:

Βάζεις σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτεις το καρότο και τα αφήνεις για λίγο να σοταριστούν κι αυτά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνεις στην κατσαρόλα το λάχανο και ανακατεύεις όλα τα λαχανικά καλά. Σκορπίζεις επάνω τους το ρύζι, αφού πρώτα το έχεις πλύνει και στραγγίσει. Προσθέτεις το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό.

Σκεπάζεις την κατσαρόλα, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να βράσουν για 20-30 λεπτά. Κατόπιν προσθέτεις τον άνηθο, αφήνεις 10 λεπτά και βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά.

[Φωτό: © Depositphotos.com]

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ