Πώς θα πλημμυρίσεις την κρεβατοκάμαρά σου με θετική ενέργεια;

Η κρεβατοκάμαρα δεν είναι ένα δωμάτιο ποικίλων δραστηριοτήτων. Σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να γυμνάζεσαι, να τρως, να μελετάς και να παρακολουθείς τηλεόραση. Όλες οι επιστήμες του ευ ζην το υποστηρίζουν αδιαπραγμάτευτα. Αλλά πόσοι από μας το τηρούμε;

Για να πετύχεις ευταξία και ενεργειακή ισορροπία στην κρεβατοκάμαρα, είναι αρκετό να ακολουθήσεις απλές οδηγίες, οι οποίες, αν τηρηθούν, εξασφαλίζουν την αρμονία και τη γαλήνη στον πιο ιδιωτικό χώρο του σπιτιού. Διευκολύνοντας την ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα εκεί έχεις κάνει την αρχή για να πλημμυρίσει όλο το υπόλοιπο σπίτι.

Θέλεις να βασιλεύει αγάπη, ειρήνη και ευτυχία μέσα στο προσωπικό σου καταφύγιο; Δοκίμασε τις συμβουλές που ακολουθούν:

Κάνε την κρεβατοκάμαρά σου όσο πιο ήσυχη μπορείς: Ο χώρος όπου κοιμάσαι πρέπει να κυριαρχείται από δονήσεις ήρεμες, ανακουφιστικές, απαλές και σίγουρα όχι ερεθιστικές ή έντονα ενεργειακές. Αν ερχόταν ένας ειδικευμένος σύμβουλος χώρου να ελέγξει το σπίτι σου, σίγουρα θα σε ρωτούσε αν έχεις φυτά ή ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο υπνοδωμάτιο και θα σου συνιστούσε να τα απομακρύνεις. Οι μεν ηλεκτρικές συσκευές διαταράσσουν με το ηλεκτρομαγνητικό τους πεδίο την ανάπαυσή σου, τα δε φυτά – ως ζωντανοί οργανισμοί – είναι πολύ δυναμικά από ενεργειακή άποψη, άρα ακατάλληλα.

Καλό είναι επίσης να προτιμήσεις αποχρώσεις καθαρές και ήσυχες: ανοικτό γαλάζιο, φωτεινό πράσινο, απαλό ροδακινί, κοκκαλί.

Για να νιώθεις ασφάλεια και να φορτίζεις σωστά τις μπαταρίες σου, μετακόμισε αν μπορείς την κρεβατοκάμαρά σου σε ένα δωμάτιο που να βρίσκεται μακριά από την είσοδο του σπιτιού. Παρομοίως τοποθέτησε το κρεβάτι σου όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πόρτα του δωματίου, σε τέτοια όμως θέση ώστε να μπορείς να τη βλέπεις και να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο.

Ευταξία χωρίς συμμάζεμα δεν γίνεται. Οι αρετές της τακτοποίησης δεν έχουν τελειωμό. Η ενέργεια κυκλοφορεί καλύτερα, έρχονται καθαρές ιδέες στο μυαλό και εμπνεύσεις για λύση προβλημάτων. Ο ύπνος γίνεται πιο βαθύς και αναζωογονητικός, οι εφιάλτες αραιώνουν.

Η καθαριότητα εξασφαλίζει τη ροή της ενέργειας. Η σκόνη και η βρομιά βαραίνουν την ενέργεια και την ακινητοποιούν. Το καθάρισμα του δωματίου μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Επίσης σημαντικό είναι να αποφεύγεις να αποθηκεύεις πράγματα κάτω από το κρεβάτι για εξοικονόμηση χώρου. Άφησε το δάπεδο ελεύθερο και καθαρό!

Φρόντισε να απαλλάξεις τον χώρο από τα περιττά μικροέπιπλα. Λίγα και λειτουργικά, για να μπορείς να κυκλοφορείς κι εσύ και η ενέργεια ελεύθερα!

Ειδική μέριμνα πρέπει να δίνεται στην είσοδο του υπνοδωματίου, όπως και σε κάθε άλλο δωμάτιο. Δεν πρέπει να φράζεται από εμπόδια, ούτε να υπάρχουν πράγματα τοποθετημένα πίσω από την πόρτα.

Απαραίτητος είναι και ο κατάλληλος φωτισμός: το πρωί άπλετος και ζωηρός, το βράδυ πιο μαλακός.

Άφησε επίσης τον ευεργετικό αέρα να μπαίνει και να κυκλοφορεί απαλά μέσα στο δωμάτιο όλες τις ώρες της ημέρας.

Κάνε σωστή επιλογή κρεβατιού. Ούτε πολύ ψηλό, ούτε πολύ χαμηλό, όχι πολύ μακρύ αλλά ούτε και πολύ κοντό. Το κρεβάτι είναι σωστό να έχει κατασκευαστεί από φυσικά υλικά. Το λείο και ανοιχτόχρωμο ξύλο είναι προτιμότερο από το μέταλλο.

Το κεφαλάρι είναι επιθυμητό, γιατί παρέχει μια σταθερή υποστήριξη. Αν όμως το κρεβάτι δεν το διαθέτει, τουλάχιστον ας το τοποθετήσεις σε τοίχο, έχοντας κάτι σταθερό πίσω σου.

Καλύτερα να αποφύγεις τα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι, γιατί δημιουργούν σύγχυση.

Αν ήρθε η ώρα να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου, το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου είναι η αλλαγή κρεβατιού. Μετά το τέλος ενός αποτυχημένου δεσμού, όταν η ανάγκη για ανανέωση είναι επιτακτική, είτε επάνω στις αλλαγές που φέρνει μια μετακόμιση, μην διστάσεις να πειραματιστείς βρίσκοντας την καλύτερη οικονομική λύση. Στην ανάγκη αντικατάστησε μόνο το στρώμα.

Αυτή η αλλαγή χρειάζεται για να προσελκύσεις, έστω και συμβολικά, νέες θετικές εξελίξεις στην πορεία σου και να σηματοδοτήσεις ένα καινούργιο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Αντικείμενα και εικόνες που ακτινοβολούν αγάπη και τρυφερότητα είναι ευπρόσδεκτα μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Μια μεγάλη φωτογραφία ενός ηλιόλουστου, ήρεμου τοπίου απέναντι από το κρεβάτι – για να την αντικρίζεις με το πρωινό ξύπνημα – είναι ιδανική. Αντίθετα, ταπετσαρίες τοίχου και αφίσες με εχθρικά ή αγχωτικά θέματα είναι ευνόητο ότι πρέπει να αποφεύγονται.

Ανεπιθύμητα είναι επίσης τα παλιά ενθύμια των προηγούμενων σχέσεων και γενικά ό,τι θυμίζει θλιβερές καταστάσεις του παρελθόντος.

Το να διευκολύνεις τη διασπορά της θετικής ενέργειας μέσα σε ένα δωμάτιο δεν είναι δύσκολο. Χρειάζεται ίσως περισσότερο να απαλλαχτείς από περιττά αντικείμενα παρά να προσθέσεις. Αρκεί επίσης ό,τι αντικαταστήσεις να είναι ποιοτικό και κατάλληλο, χωρίς απαραίτητα να είναι ακριβό.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ