Πώς θα πλημμυρίσεις την κρεβατοκάμαρά σου με θετική ενέργεια;

Η κρεβατοκάμαρα δεν είναι ένα δωμάτιο ποικίλων δραστηριοτήτων. Σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να γυμνάζεσαι, να τρως, να μελετάς και να παρακολουθείς τηλεόραση. Όλες οι επιστήμες του ευ ζην το υποστηρίζουν αδιαπραγμάτευτα. Αλλά πόσοι από μας το τηρούμε;

Για να πετύχεις ευταξία και ενεργειακή ισορροπία στην κρεβατοκάμαρα, είναι αρκετό να ακολουθήσεις απλές οδηγίες, οι οποίες, αν τηρηθούν, εξασφαλίζουν την αρμονία και τη γαλήνη στον πιο ιδιωτικό χώρο του σπιτιού. Διευκολύνοντας την ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα εκεί έχεις κάνει την αρχή για να πλημμυρίσει όλο το υπόλοιπο σπίτι.

Θέλεις να βασιλεύει αγάπη, ειρήνη και ευτυχία μέσα στο προσωπικό σου καταφύγιο; Δοκίμασε τις συμβουλές που ακολουθούν:

Κάνε την κρεβατοκάμαρά σου όσο πιο ήσυχη μπορείς: Ο χώρος όπου κοιμάσαι πρέπει να κυριαρχείται από δονήσεις ήρεμες, ανακουφιστικές, απαλές και σίγουρα όχι ερεθιστικές ή έντονα ενεργειακές. Αν ερχόταν ένας ειδικευμένος σύμβουλος χώρου να ελέγξει το σπίτι σου, σίγουρα θα σε ρωτούσε αν έχεις φυτά ή ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο υπνοδωμάτιο και θα σου συνιστούσε να τα απομακρύνεις. Οι μεν ηλεκτρικές συσκευές διαταράσσουν με το ηλεκτρομαγνητικό τους πεδίο την ανάπαυσή σου, τα δε φυτά – ως ζωντανοί οργανισμοί – είναι πολύ δυναμικά από ενεργειακή άποψη, άρα ακατάλληλα.

Καλό είναι επίσης να προτιμήσεις αποχρώσεις καθαρές και ήσυχες: ανοικτό γαλάζιο, φωτεινό πράσινο, απαλό ροδακινί, κοκκαλί.

Για να νιώθεις ασφάλεια και να φορτίζεις σωστά τις μπαταρίες σου, μετακόμισε αν μπορείς την κρεβατοκάμαρά σου σε ένα δωμάτιο που να βρίσκεται μακριά από την είσοδο του σπιτιού. Παρομοίως τοποθέτησε το κρεβάτι σου όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πόρτα του δωματίου, σε τέτοια όμως θέση ώστε να μπορείς να τη βλέπεις και να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο.

Ευταξία χωρίς συμμάζεμα δεν γίνεται. Οι αρετές της τακτοποίησης δεν έχουν τελειωμό. Η ενέργεια κυκλοφορεί καλύτερα, έρχονται καθαρές ιδέες στο μυαλό και εμπνεύσεις για λύση προβλημάτων. Ο ύπνος γίνεται πιο βαθύς και αναζωογονητικός, οι εφιάλτες αραιώνουν.

Η καθαριότητα εξασφαλίζει τη ροή της ενέργειας. Η σκόνη και η βρομιά βαραίνουν την ενέργεια και την ακινητοποιούν. Το καθάρισμα του δωματίου μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Επίσης σημαντικό είναι να αποφεύγεις να αποθηκεύεις πράγματα κάτω από το κρεβάτι για εξοικονόμηση χώρου. Άφησε το δάπεδο ελεύθερο και καθαρό!

Φρόντισε να απαλλάξεις τον χώρο από τα περιττά μικροέπιπλα. Λίγα και λειτουργικά, για να μπορείς να κυκλοφορείς κι εσύ και η ενέργεια ελεύθερα!

Ειδική μέριμνα πρέπει να δίνεται στην είσοδο του υπνοδωματίου, όπως και σε κάθε άλλο δωμάτιο. Δεν πρέπει να φράζεται από εμπόδια, ούτε να υπάρχουν πράγματα τοποθετημένα πίσω από την πόρτα.

Απαραίτητος είναι και ο κατάλληλος φωτισμός: το πρωί άπλετος και ζωηρός, το βράδυ πιο μαλακός.

Άφησε επίσης τον ευεργετικό αέρα να μπαίνει και να κυκλοφορεί απαλά μέσα στο δωμάτιο όλες τις ώρες της ημέρας.

Κάνε σωστή επιλογή κρεβατιού. Ούτε πολύ ψηλό, ούτε πολύ χαμηλό, όχι πολύ μακρύ αλλά ούτε και πολύ κοντό. Το κρεβάτι είναι σωστό να έχει κατασκευαστεί από φυσικά υλικά. Το λείο και ανοιχτόχρωμο ξύλο είναι προτιμότερο από το μέταλλο.

Το κεφαλάρι είναι επιθυμητό, γιατί παρέχει μια σταθερή υποστήριξη. Αν όμως το κρεβάτι δεν το διαθέτει, τουλάχιστον ας το τοποθετήσεις σε τοίχο, έχοντας κάτι σταθερό πίσω σου.

Καλύτερα να αποφύγεις τα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι, γιατί δημιουργούν σύγχυση.

Αν ήρθε η ώρα να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου, το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου είναι η αλλαγή κρεβατιού. Μετά το τέλος ενός αποτυχημένου δεσμού, όταν η ανάγκη για ανανέωση είναι επιτακτική, είτε επάνω στις αλλαγές που φέρνει μια μετακόμιση, μην διστάσεις να πειραματιστείς βρίσκοντας την καλύτερη οικονομική λύση. Στην ανάγκη αντικατάστησε μόνο το στρώμα.

Αυτή η αλλαγή χρειάζεται για να προσελκύσεις, έστω και συμβολικά, νέες θετικές εξελίξεις στην πορεία σου και να σηματοδοτήσεις ένα καινούργιο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Αντικείμενα και εικόνες που ακτινοβολούν αγάπη και τρυφερότητα είναι ευπρόσδεκτα μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Μια μεγάλη φωτογραφία ενός ηλιόλουστου, ήρεμου τοπίου απέναντι από το κρεβάτι – για να την αντικρίζεις με το πρωινό ξύπνημα – είναι ιδανική. Αντίθετα, ταπετσαρίες τοίχου και αφίσες με εχθρικά ή αγχωτικά θέματα είναι ευνόητο ότι πρέπει να αποφεύγονται.

Ανεπιθύμητα είναι επίσης τα παλιά ενθύμια των προηγούμενων σχέσεων και γενικά ό,τι θυμίζει θλιβερές καταστάσεις του παρελθόντος.

Το να διευκολύνεις τη διασπορά της θετικής ενέργειας μέσα σε ένα δωμάτιο δεν είναι δύσκολο. Χρειάζεται ίσως περισσότερο να απαλλαχτείς από περιττά αντικείμενα παρά να προσθέσεις. Αρκεί επίσης ό,τι αντικαταστήσεις να είναι ποιοτικό και κατάλληλο, χωρίς απαραίτητα να είναι ακριβό.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, ακολούθησε τη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Δες Κι Αυτά

Πόσο επικίνδυνη είναι η ναφθαλίνη;

Λίγοι γνωρίζουν ότι η ναφθαλίνη έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών ναπάλμ και φωτοβολίδων ή ότι βρίσκεται, εκτός των άλλων, μέσα σε βαφές, ρητίνες, χρωστικές ουσίες, πλαστικά...

Πώς θα κρεμάσεις τα κάδρα σωστά για να ομορφύνεις τους τοίχους του σπιτιού σου;

Πολλές φορές δεν αρκεί να διαθέτεις ένα όμορφο στολίδι για τον τοίχο σου (πίνακα ζωγραφικής, φωτογραφία, αφίσα, κάδρο γενικώς). Θα πρέπει να γνωρίζεις...

Πώς θα φτιάξεις εύκολα λουλούδια οριγκάμι;

Θέλεις να αποκτήσεις επιδεξιότητα στα χέρια καθαρίζοντας ταυτόχρονα το σπίτι από παλιά περιοδικά; Να η ευκαιρία να κάνεις την πρώτη σου γνωριμία με τις ιαπωνικές κατασκευές από χαρτί, τα γνωστά οριγκάμι. Αυτό που χρειάζεται...

Δημοφιλή

Πώς θα διαλέξεις το κατάλληλο φόντο για ένα κάδρο;

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το ιδανικό κάδρο πρέπει να προσελκύει την προσοχή στο θέμα προβάλλοντάς το με τον...

Πώς θα δέσεις τις κουρτίνες σου με πρωτότυπο τρόπο;

Αν δεν θέλεις να καταφύγεις σε κάτι κλασικό, υπάρχει μια ωραία, πρωτότυπη και φτηνή λύση για να δένεις τις κουρτίνες σου: Αγόρασε δύο μεγάλα...

Πώς θα φτιάξεις ένα μοναδικό κεφαλάρι για το κρεβάτι σου;

Αν το κρεβάτι σου δεν διαθέτει κεφαλάρι, υπάρχουν φθηνές, γρήγορες λύσεις και αρκετές δυνατότητες για να φτιάξεις αυτό που σου αρέσει. Δες μερικές ιδέες...

Ποιο χρώμα είναι ιδανικό για κάθε δωμάτιο του σπιτιού;

Kάθε δωμάτιο του σπιτιού θέλει το χρώμα του. Διάβασε ποιο ταιριάζει πού και γιατί, όχι μόνο για να ανανεώσεις και να ομορφύνεις το σπίτι, αλλά και για να πάρεις τα μέγιστα αποτελέσματα από την ενέργεια...

Πώς θα διαλέξεις σωστά τις κουρτίνες σου;

Κουρτίνα δεν είναι απλώς ένα ύφασμα που κρέμεται αλλά ένα σύνολο το οποίο περιγράφεται με λέξεις όπως σύστημα ανάρτησης, συνδυασμός υφασμάτων, τρόπος ραφής, σούρωμα...