Πώς το χαρτί γίνεται κόσμημα; Δες τα καλλιτεχνήματα της Νικολέττας Ανδρεάδη

Κοσμήματα και αντικείμενα από χειροποίητα χαρτιά, τσάντες από σίτα, διακοσμητικά αντικείμενα από διπλωμένα βιβλία, παιδικές τράπουλες ζωγραφισμένες στο χέρι είναι μερικά από τα ευφάνταστα αντικείμενα (τα περισσότερα μοναδικά), που κατασκευάζει η Νικολέττα Ανδρεάδη.

Ένα ταπεινό υλικό γίνεται αντικείμενο αξίας

«Με ενδιέφερε πάντα η εξερεύνηση των δυνατοτήτων διαφόρων υλικών», λέει η ίδια. «Το χαρτί ήταν πάντα επιλογή. Σου επιτρέπει να παίζεις με τις φόρμες, τα χρώματα, τις διαφορετικές υφές του, να το κόβεις σε όποιο σχήμα επιθυμείς, χωρίς ποτέ να εξαντλούνται οι δυνατότητες που σου παρέχει. Έτσι προέκυψαν τα κοσμήματα από χαρτί και ένα ταπεινό υλικό έγινε αντικείμενο αξίας».

Πορτοκαλί κολιέ από χαρτί

Ελαφριά και ανθεκτικά

Τα χαρτιά που χρησιμοποιεί η Νικολέττα Ανδρεάδη για τα κοσμήματα και τις άλλες δημιουργίες της είναι κατά 80% χειροποίητα. Άλλα βρέχονται και μπαίνουν σε καλούπια, άλλα γίνονται κορδόνια, βερνικώνονται, αδιαβροχοποιούνται και γίνονται κοσμήματα ή χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Χάρτινο μπολ

Όλα τα κοσμήματα και τα αντικείμενα από χαρτί είναι ειδικά επεξεργασμένα για να αντέχουν στην καθημερινή χρήση και να μην επηρεάζονται από σταγόνες νερού. Ειδικότερα για τα κοσμήματα, η ιδιαίτερη επεξεργασία τους διατηρεί την υφή του χαρτιού και, όταν φοριούνται, είναι εντυπωσιακά ελαφριά.

Χάρτινη διακοσμητική μπάλα

Τσάντες από σίτα

Κάποια από τα αντικείμενα που σχεδιάζει η Νικολέττα Ανδρεάδη προέκυψαν εντελώς τυχαία.

«Θέλοντας κάποτε να μεταφέρω κάποια αντικείμενα χρησιμοποίησα ένα κομμάτι σίτας. Μου αποκαλύφθηκε η αντοχή της και το ενδιαφέρον της διαφάνειάς της. Έτσι η σίτα έγινε τσάντα. Οι τσάντες είναι μοναδικά κομμάτια. Όλες είναι ραμμένες και κεντημένες στο χέρι».

Τσάντα από σίτα

Η Νικολέττα Ανδρεάδη δημιούργησε το Studio ΑΝ, το οποίο, όπως λέει η ίδια, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας υλικών και χεριών.

Κοσμήματα και αντικείμενα του Studio AN μπορείς να βρεις στο πωλητήριο του μουσείου Μπενάκη της πινακοθήκης Χατζηκυριάκου – Γκίκα (Κριεζώτου 3).

Επίσης στο κατάστημα που βρίσκεται Πανεπιστημίου 10 στη στοά Ζολώτα απέναντι από το Zonar’s. Και στο Facebook.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ