Πότε θ΄ αρχίσεις να… μαζεύεις σπιτική θαλπωρή; Έρχεται κρύο!

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Μια Απορία την ημέρα... την άγνοια κάνει πέρα

Το κρύο έρχεται συνήθως απότομα και, πριν καλά-καλά το καταλάβεις, το σπίτι αρχίζει να παγώνει με ταχείς ρυθμούς. Και επειδή η θέρμανση (με καλοριφέρ ή άλλους τρόπους) συγκαταλέγεται πλέον στις…  πολυτέλειες, άρχισε να αποθηκεύεις από τώρα ζέστη (στο σπίτι και την καρδιά σου) κάνοντας τρεις έξυπνες κινήσεις.

Ντύσε το σπίτι

Τι κάνουμε εμείς μόλις κρυώσει ο καιρός; Φοράμε περισσότερα ρούχα. Το ίδιο θέλει και το σπίτι:

Στρώσε χαλιά. Το πρόωρο στρώσιμο των χαλιών θα βοηθήσει πολύ το σπίτι να κρατήσει εφόδια ζεστασιάς. Χρησιμοποίησε χωρίς δεύτερη σκέψη όσα χαλάκια και διαδρόμους διαθέτεις. Μην περιμένεις να κρυώσουν τα πατώματα για τα καλά, για να αποφασίσεις να τα στρώσεις – τότε θα είναι πλέον αργά.

Ντύσε με ζεστά, μαλακά ριχτάρια καναπέδες και πολυθρόνες. Γιατί είναι ωραίο να κάθεσαι στον αγαπημένο σου καναπέ και να νιώθεις ζεστή θαλπωρή αντί για… υφασμάτινη παγωνιά. Ταυτόχρονα θα ανανεώσεις και τη διακόσμηση.

Αν θέλεις να προσθέσεις διακοσμητικά μαξιλάρια, φρόντισε να είναι και αυτά ντυμένα με ζεστά καλύμματα.

Αντικατάστησε τις λεπτές, καλοκαιρινές κουρτίνες με άλλες πιο βαριές. Τα ηλιόλουστα πρωινά θα τις ανοίγεις για να μπει η θερμότητα του ήλιου στο σπίτι, αλλά θα τις κλείνεις πριν από τη δύση, ώστε να μην χάνεται η ζεστασιά.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ