Πώς θα φτιάξεις εύκολα νόστιμη σπιτική κέτσαπ;

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Πού γεννήθηκε ο Καραγκιόζης;

Κακάσχημος, καμπούρης, ξυπόλητος, μόνιμα φτωχός αλλά και σαρκαστής των πάντων, που σοφίζεται χίλια τεχνάσματα για να τα βολέψει στη ζωή. Και τα καταφέρνει μια χαρά - παρότι...

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα γυαλιά ηλίου;

Έχουν τα γυαλιά ηλίου... ημερομηνία λήξης; Ναι, λένε Βραζιλιάνοι επιστήμονες από το Sao Carlos School of Engineering. Κι αυτό διότι η προστατευτική τους δράση...

Πόσα ποτάμια έχει η Ελλάδα;

Η Ελλάδα μπορεί να καταλαμβάνει μικρή έκταση στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά διαθέτει από όλα τα φυσικά καλούδια. Ανάμεσα σ΄ αυτά και πολλά ποτάμια, που διασχίζουν κοιλάδες...

Η δημοφιλής πικάντικη σάλτσα κέτσαπ γίνεται ακόμα πιο νόστιμη, αν τη φτιάξεις με διαλεχτές ντομάτες. Μπορεί να είναι εύγευστη κι εκείνη του εμπορίου, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα βιομηχανοποιημένο προϊόν, στο οποίο εμπεριέχεται χημεία, καθώς και αρκετό σιρόπι γλυκόζης.

Πώς θα την φτιάξεις:

Το μυστικό της επιτυχίας για τη σπιτική κέτσαπ είναι η επιλογή της ντομάτας. Όσο πιο μικρή, τόσο πιο γλυκιά θα είναι η σάλτσα στη γεύση.

Υλικά:

1 κιλό ώριμες ντομάτες

4 κρεμμύδια (ξερά)

100 γρ. σελινόριζα ή μαϊντανός

3 κόκκινες γλυκές πιπεριές

100 γρ. καστανή ζάχαρη

½ ποτήρι ξίδι από λευκό κρασί

1 κ.σ αλάτι

1 κ.γ πιπέρι καγιέν

1 κ.γ πάπρικα (σκόνη)

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (όσο θέλεις)

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζεις τις ντομάτες και τις κόβεις σε μικρά κομμάτια.

Καθαρίζεις τα κρεμμύδια και τα κόβεις σε κύβους.

Ψιλοκόβεις επίσης τις πιπεριές και τη σελινόριζα ή τον μαϊντανό.

Σιγοβράζεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά, σουρώνεις τη σάλτσα και ξαναβράζεις τον πολτό μέχρι να πήξει.

Γεμίζεις γυάλινα, καθαρά (στην ιδανική περίπτωση και αποστειρωμένα) βάζα με τη σάλτσα και τα σφραγίζεις καλά. Μόλις κρυώσουν, τα βάζεις στο ψυγείο. Διατηρούνται για έναν μήνα.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook