Πώς θα φτιάξεις εύκολα νόστιμη σπιτική κέτσαπ;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η δημοφιλής πικάντικη σάλτσα κέτσαπ γίνεται ακόμα πιο νόστιμη, αν τη φτιάξεις με διαλεχτές ντομάτες. Μπορεί να είναι εύγευστη κι εκείνη του εμπορίου, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα βιομηχανοποιημένο προϊόν, στο οποίο εμπεριέχεται χημεία, καθώς και αρκετό σιρόπι γλυκόζης.

Πώς θα την φτιάξεις:

Το μυστικό της επιτυχίας για τη σπιτική κέτσαπ είναι η επιλογή της ντομάτας. Όσο πιο μικρή, τόσο πιο γλυκιά θα είναι η σάλτσα στη γεύση.

Υλικά:

1 κιλό ώριμες ντομάτες

4 κρεμμύδια (ξερά)

100 γρ. σελινόριζα ή μαϊντανός

3 κόκκινες γλυκές πιπεριές

100 γρ. καστανή ζάχαρη

½ ποτήρι ξίδι από λευκό κρασί

1 κ.σ αλάτι

1 κ.γ πιπέρι καγιέν

1 κ.γ πάπρικα (σκόνη)

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (όσο θέλεις)

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζεις τις ντομάτες και τις κόβεις σε μικρά κομμάτια.

Καθαρίζεις τα κρεμμύδια και τα κόβεις σε κύβους.

Ψιλοκόβεις επίσης τις πιπεριές και τη σελινόριζα ή τον μαϊντανό.

Σιγοβράζεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά, σουρώνεις τη σάλτσα και ξαναβράζεις τον πολτό μέχρι να πήξει.

Γεμίζεις γυάλινα, καθαρά (στην ιδανική περίπτωση και αποστειρωμένα) βάζα με τη σάλτσα και τα σφραγίζεις καλά. Μόλις κρυώσουν, τα βάζεις στο ψυγείο. Διατηρούνται για έναν μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια φάβα;

Η φάβα είναι πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και φλαβονοειδή, άρα πολύ θρεπτική και θεραπευτική. Ο θρύλος λέει, ειδικά για την ποικιλία...

Πώς θα απολαύσεις γλυκό “μωσαϊκό” χωρίς ζάχαρη και βούτυρο;

Μπορείς να το φτιάξεις με λιγότερο παχυντικά (και λιπαρά) υλικά, εξίσου όμως εύγευστο και απολαυστικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς θα γευτείς την πολύτιμη διατροφικά σαρδέλα με τον καλύτερο τρόπο;

Είναι νόστιμη, υγιεινή και φτηνή. Η σαρδέλα πρωτοστατεί στο καλοκαιρινό τραπέζι και όχι άδικα, αφού είναι ένα ψάρι γευστικότατο, εύκολο στο μαγείρεμα και με μεγάλη διατροφική αξία...

Πώς θα φτιάξεις νόστιμα ντρέσινγκς για γευστικές σαλάτες; Δες μερικά μυστικά

Τα ντρέσινγκς παίζουν σημαντικό ρόλο στον γευστικό εμπλουτισμό πολλών ειδών σαλάτας. Μάθε νόστιμες λεπτομέρειες και μια συνταγή...

Πώς θα βάλεις το ουράνιο τόξο στο τραπέζι σου;

Θέλεις να φτιάξεις μια σαλάτα που να είναι θρεπτική, γευστική, γρήγορη στην παρασκευή της αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακή; Διάλεξε...

Πώς θα φτιάξεις στη στιγμή παγωτό ξυλάκι με φρέσκα φρούτα;

Λαχταράς ένα παγωτό ξυλάκι, αλλά θέλεις να είναι σπιτικό, πρωτότυπο και να περικλείει όλη τη δροσιά των θρεπτικών...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!