Ξέρεις πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις λαχταριστά καρυδωτά;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπορείς να ετοιμάσεις γρήγορα και εύκολα σοκολατένιες λιχουδιές, που ικανοποιούν απόλυτα την ανάγκη για γλυκό σε μια δύσκολη ώρα. Η συνταγή είναι από την αγαπημένη Ευρυτανία.

Υλικά:

1 κιλό καρυδόψιχα τριμμένη

3 φλιτζάνια τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

Χυμός από δύο πορτοκάλια και το ξύσμα τους

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

3 κουταλιές της σούπας κακάο

Λίγη κανέλα σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό

Τρούφα σοκολάτα για το πασπάλισμα

½ κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζεις σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και τα αφήνεις να βράσουν ώσπου να γίνουν σιρόπι. Κατόπιν κατεβάζεις το σιρόπι από τη φωτιά και, μόλις γίνει χλιαρό, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα.

Πλάθεις μπαλάκια στρογγυλά και τα τυλίγεις στην τρούφα.

* Είδαμε τη συνταγή στο: foyrna-eurutanias.blogspot.gr

[Φωτό: © Depositphotos.com/Svetlana Saratova]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς παρασκευάζεται η ζάχαρη;

Η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη παρασκευάζεται είτε από ζαχαρότευτλο είτε από ζαχαροκάλαμο. Το ζαχαροκάλαμο φύεται στις τροπικές περιοχές με τη μορφή ψηλών βλαστών που μοιάζουν με τα μπαμπού...

Από πού μας ήρθε ο Κουραμπιές;

Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλυκό, ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα. Παρότι δεν έχει ελληνική καταγωγή, κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα ελληνικά γλυκίσματα και...

Πώς η… μακάβρια Μακαρωνία μεταλλάχτηκε σε γιορτινό Μελομακάρονο;

Το μελομακάρονο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μάλιστα θεωρείται το πιο "υγιεινό" γλυκό των Χριστουγέννων, καθώς...

Τι είναι το παρφέ;

Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το...

Πώς θα γευτείς την πολύτιμη διατροφικά σαρδέλα με τον καλύτερο τρόπο;

Είναι νόστιμη, υγιεινή και φτηνή. Η σαρδέλα πρωτοστατεί στο καλοκαιρινό τραπέζι και όχι άδικα, αφού είναι ένα ψάρι γευστικότατο, εύκολο στο μαγείρεμα και με μεγάλη διατροφική αξία...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!