Γιατί οι χαρούμενοι άντρες δεν έχουν πέραση;

-

Οι άντρες που έχουν μελαγχολικό ύφος ή κομπάζουν από υπερηφάνεια αποδεικνύονται πολύ πιο σεξουαλικοί από τα χαρούμενα, γεμάτα ευτυχία παλικάρια. Αυτό έδειξε έρευνα του καναδικού πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια.

Η γοητεία των «κακών παιδιών» επιβεβαιώνεται άραγε για άλλη μια φορά; Το σίγουρο πάντως είναι ότι εγέρθηκαν αμφιβολίες για το κατά πόσο ένα αντρικό χαμόγελο που υποδηλώνει χαρά και ευτυχία, είναι σεξουαλικά ελκυστικό. Άρα, να υποθέσουμε ότι οι Έλληνες, από τότε που έχασαν το χαμόγελό τους, αύξησαν τις σεξουαλικές… μετοχές τους;

Οι γυναίκες θέλουν κακόκεφους και υπερόπτες;

Η μελέτη εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο άντρες και γυναίκες ανταποκρίνονται – καθαρά και μόνο σεξουαλικά – σε φωτογραφίες ατόμων του αντίθετου φύλου, οι οποίες εκφράζουν τριών ειδών συναισθήματα: ευτυχία (πλατύ χαμόγελο), υπερηφάνεια (υψωμένο κεφάλι, φουσκωμένο στέρνο, χέρια στη μέση) ή ντροπή (κατεβασμένο κεφάλι, χαμηλωμένα μάτια). Το συμπέρασμα ήταν ότι οι γυναίκες έλκονται είτε από υπερήφανους και ισχυρούς είτε από κακόκεφους ή ντροπαλούς (ειδικά οι νεότερες) άντρες.

Αντίθετα, οι άντρες προτιμούν περισσότερο τις γυναίκες που δείχνουν χαρούμενες και λιγότερο εκείνες που εκφράζουν υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook