ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ

Πόσο δυνατό κάνει το παιδί της μια στοργική μητέρα;

Η προσαρμοστικότητα και η ικανότητα διαχείρισης των εντάσεων είναι αρετές που μπορεί να εμφυσήσει η μητέρα στο παιδί της απλώς και μόνο ανοίγοντας συχνά την αγκαλιά της. Αυτό αναφέρουν οι...

Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε καθαρό νερό στη βρύση μας;

Περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς παροχές νερού και 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν σωστές...

Γιατί να προτιμάς τις κωμωδίες από τα θρίλερ;

Γιατί να βλέπεις δυσάρεστες ταινίες και θρίλερ, ειδικά σε τέτοιες γκραν γκινιόλ εποχές; Αφού οι κωμωδίες και τα έργα με happy end μπορούν να σε εκτονώσουν ψυχικά και να βελτιώσουν γενικότερα την υγεία σου. Αυτό και με την επιστημονική σφραγίδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ, οι οποίοι σε σχετική μελέτη διαπίστωσαν ότι η παρακολούθηση μιας ευχάριστης ταινίας βελτιώνει τη ροή του αίματος και έχει θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Κωμωδία = αεροβική άσκηση

Οι ερευνητές έβαλαν υγιείς νεαρούς εθελοντές να παρακολουθήσουν λυπηρά και χαρούμενα έργα και είδαν (μέσω των μετρήσεων που έκαναν) ότι τα μεν πρώτα είχαν δυσάρεστη επίδραση, όμοια με την ανάκληση στη μνήμη ενός συμβάντος με θυμό και ένταση, ενώ τα δεύτερα έδρασαν ευεργετικά αποδίδοντας αποτελέσματα παρόμοια με αυτά της αεροβικής άσκησης.

Ρίξε το λοιπόν στις κωμωδίες, για να αντισταθμίζεις τη δύσκολη καθημερινότητα. Μην ξεχνάς επίσης ότι το γέλιο συμβάλει στην καλή ψυχοσωματική σου υγεία με ποικίλους τρόπους.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook