Τι να κάνεις για να μην “λασπώνουν” τα μακαρόνια;

Θέλεις να φτιάξεις μια ωραία μακαρονάδα, αλλά φοβάσαι μήπως κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους καθώς μαγειρεύονται; Υπάρχει ένα μικρό μυστικό για να μην “λασπώνουν”:

Κατά τη διάρκεια του βρασμού τους ρίξε στην κατσαρόλα 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Φωτό: © Depositphotos.com/Liang Zhang

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Πώς φτιάχνεται το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, η γνωστή μας λαδόκολλα;

Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα, όπως το ονομάζουμε στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Διότι πάνω ή μέσα...

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα μαγειρεύεις τα φαγητά σου για να είναι υγιεινά;

Μην ψάχνεις για το έτοιμο σακουλάκι στα ράφια, γιατί μπορεί να αποδειχτεί το κουτί...

Πώς θα αξιοποιήσεις στο έπακρο ό,τι φαγώσιμο έχεις στην κουζίνα σου;

Παραθέτουμε 7 ιδέες για να πάρεις μια γεύση, αλλά αν αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη, θα μεγαλουργήσεις στην κουζίνα κάνοντας την καλύτερη δυνατή οικονομία. Φυσικά χωρίς να θυσιάσεις τη νοστιμιά...

Πότε να προσθέτεις τα μυρωδικά στο φαγητό για να γίνεται πεντανόστιμο;

Πόσο γευστικό γίνεται ένα φαγητό, όταν του προσθέσεις φρέσκα ή ξερά μυρωδικά! Όμως, για να γίνει ακόμα...