Ποια είναι η “μαγική” λέξη που ενώνει τα ζευγάρια;

Μια Απορία την ημέρα... την άγνοια κάνει πέρα

Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη. Όπως είναι φυσικό, έχουν επίδραση και στις ερωτικές σχέσεις. Έτσι λέξεις όπως “Εγώ” ή “Εσύ”, όταν επαναλαμβάνονται συχνά στους διαλόγους των ζευγαριών, ίσως να διαιωνίζουν μια αντιπαλότητα. Ποια είναι λοιπόν η λέξη που κάνει τη διαφορά φέρνοντας την ισορροπία και την πολυπόθητη ευτυχία σε μια σχέση; Το “ΕΜΕΙΣ”, δίχως άλλο.

Σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης

Όπως διαπίστωσε η ερευνητική ομάδα του Robert Levenson, καθηγητή ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν αρκετά τη λέξη”εμείς” – και ειδικά στα δύσκολα – ζουν πιο ήρεμη ζωή παίρνοντας μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους. Η συχνή χρήση αυτής της απλής λέξης δείχνει ότι περιβάλλει ο ένας τον άλλο με εμπιστοσύνη και αγάπη. Επίσης πυροδοτεί στον εγκέφαλο τη νοοτροπία της συνεργασίας.

Οι λέξεις αποκαλύπτουν…

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία και μόνο λεπτομέρεια σαν αυτή μπορεί εύκολα να αποκαλύψει τη μορφή της διασύνδεσης που έχουν δυο άνθρωποι: όταν αγαπιούνται λένε “εμείς” και όταν πρόκειται να χωρίσουν αρχίζουν τα “εγώ” και τα “εσύ”. Στην πρώτη περίπτωση κυριαρχεί “Η ισχύς εν τη ενώσει”, ενώ στη δεύτερη ο εγωισμός και η επιθυμία να τραβήξει ο καθένας τον δικό του δρόμο.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Κι Άλλες ΑπορίεςΣΧΕΤΙΚΑ
Τα Προτείνουμε