Πώς θα φτιάξεις νόστιμα ντρέσινγκς για γευστικές σαλάτες; Δες μερικά μυστικά

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα ντρέσινγκς (όπως είναι παγκοσμίως γνωστές οι σάλτσες που “ντύνουν” ένα φαγητό) παίζουν σημαντικό ρόλο στον γευστικό εμπλουτισμό πολλών ειδών σαλάτας. Μάθε νόστιμες λεπτομέρειες και μια απλή συνταγή, για να απογειώσεις τη νοστιμιά στο πιάτο σου.

Ένα από τα βασικότερα συστατικά των ντρέσινγκς είναι το λάδι, το οποίο πρέπει να είναι πάντα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο.

Τα ντρέσινγκς τύπου βινεγκρέτ συνήθως συνδυάζονται με πράσινα λαχανικά και ανάμεικτες σαλάτες (π.χ ζυμαρικά, όσπρια και λαχανικά), ενώ τα ζεστά ντρέσινγκς προσδίδουν πλούσια γεύση σε βραστά λαχανικά αλλά και ψάρια, κοτόπουλο και κρέας.

Το λάδι και το ξίδι, όταν αναμειγνύονται, θα πρέπει το ένα να συμπληρώνει γευστικά το άλλο. Η πλούσια υφή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ταιριάζει με ξίδι μπαλσάμικο. Για άλλες κατηγορίες λαδιών (π.χ. από ξηρούς καρπούς) μπορείς να πειραματιστείς με άλλα είδη ξιδιού, όπως φρούτων.

Το κλασικό ντρέσινγκ παραδοσιακά παρασκευάζεται προσθέτοντας 1 μέρος ξίδι σε 3 μέρη λαδιού.

Σημαντικό είναι να βρίσκονται όλα τα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα.

Πώς θα φτιάξεις ντρέσινγκ:

Βάζεις σε ένα μπολ 2 κ.σ (κουτάλια σούπας) ξίδι με 2 κ.γ (κουταλάκια γλυκού) μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χτυπάς με σύρμα για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτεις σταδιακά 6 κ.σ λάδι χτυπώντας συνεχώς, μέχρι το ντρέσινγκ να γίνει απαλό και να δέσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια φάβα;

Η φάβα είναι πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και φλαβονοειδή, άρα πολύ θρεπτική και θεραπευτική. Ο θρύλος λέει, ειδικά για την ποικιλία...

Πώς θα απολαύσεις γλυκό “μωσαϊκό” χωρίς ζάχαρη και βούτυρο;

Μπορείς να το φτιάξεις με λιγότερο παχυντικά (και λιπαρά) υλικά, εξίσου όμως εύγευστο και απολαυστικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς θα γευτείς την πολύτιμη διατροφικά σαρδέλα με τον καλύτερο τρόπο;

Είναι νόστιμη, υγιεινή και φτηνή. Η σαρδέλα πρωτοστατεί στο καλοκαιρινό τραπέζι και όχι άδικα, αφού είναι ένα ψάρι γευστικότατο, εύκολο στο μαγείρεμα και με μεγάλη διατροφική αξία...

Πώς θα φτιάξεις εύκολα νόστιμη σπιτική κέτσαπ;

Το μυστικό της επιτυχίας για τη σπιτική κέτσαπ είναι η επιλογή της ντομάτας. Όσο πιο μικρή, τόσο πιο γλυκιά θα είναι η σάλτσα στη γεύση...

Πώς θα βάλεις το ουράνιο τόξο στο τραπέζι σου;

Θέλεις να φτιάξεις μια σαλάτα που να είναι θρεπτική, γευστική, γρήγορη στην παρασκευή της αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακή; Διάλεξε...

Πώς θα φτιάξεις στη στιγμή παγωτό ξυλάκι με φρέσκα φρούτα;

Λαχταράς ένα παγωτό ξυλάκι, αλλά θέλεις να είναι σπιτικό, πρωτότυπο και να περικλείει όλη τη δροσιά των θρεπτικών...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!