ΑρχικήΠΩΣ;Πώς θα βάλεις εύκολα...

Πώς θα βάλεις εύκολα τάξη στα ντουλάπια της κουζίνας;

Η κουζίνα είναι στην ουσία ένα δημιουργικό εργαστήριο. Είναι ο χώρος όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα υλικά που χρειάζεσαι για να υλοποιείς τις συνταγές σου με έμπνευση. Χρειάζεται λοιπόν να είναι οργανωμένη, λειτουργική και καθαρή. Γι΄ αυτό είναι προς το συμφέρον σου να βάλεις τα ντουλάπια και τα συρτάρια της σε τάξη.

Όλα έξω

Πρώτα θα πρέπει να αδειάσεις όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια και να παρατάξεις το περιεχόμενό τους επάνω στο τραπέζι ή τον πάγκο (είτε πρόκειται για τρόφιμα είτε για σερβίτσια και σκεύη). Επί τη ευκαιρία θα ξεχωρίσεις τι εξακολουθεί να είναι χρήσιμο και τι άχρηστο, θα δεις αν κάποιο τρόφιμο είναι πλέον ακατάλληλο για κατανάλωση και θα φέρεις στο φως κάθε είδους ξεχασμένα βαζάκια, κουτάκια, πιατάκια και φλιτζάνια που κρύβονται στις πίσω θέσεις περιμένοντας καρτερικά να αξιοποιηθούν. Εννοείται πως ό,τι έχει λήξει από τρόφιμα και ό,τι είναι σπασμένο από τα σερβίτσια, το πετάς.

Καθαρίζεις προσεκτικά τα ντουλάπια με ένα πανί βουτηγμένο σε διάλυμα νερού και μαγειρικής σόδας, σκουπίζεις με στεγνό πανί και αρχίζεις την επιχείρηση «Τακτοποίηση».

Μπροστά και πίσω

Φέρε μπροστά ποτήρια, φλιτζάνια και πιατικά που χρησιμοποείς συχνότερα και τοποθέτησε στο πίσω μέρος του ντουλαπιού όσα χρησιμοποιείς πιο σπάνια. Το ίδιο ισχύει και για τα συσκευασμένα τρόφιμα. Μπροστά όσα λήγουν νωρίτερα, πιο πίσω όσα λήγουν αργότερα. Επίσης μην κρατάς σακούλες τροφίμων ανοιγμένες. Καλύτερα ρίξε το περιεχόμενό τους μέσα σε γυάλινα βάζα κολλώντας απ΄ έξω μια ετικέτα με την ημερομηνία λήξης τους.

Επάνω και κάτω

Βάλε τα είδη καθημερινής χρήσης στα ντουλάπια που βρίσκονται στο ύψος των χεριών σου, ώστε να μη χρειάζεται να σκύβεις ή να βάζεις σκαμνάκι για να φτάνεις αυτά που χρησιμοποιείς πιο συχνά. Αποθήκευσε τα υπόλοιπα στα πιο ψηλά ή πιο χαμηλά ντουλάπια.

Αναδιάταξη

Κατσαρόλες, τηγάνια, μπρίκια, κουτάλες και λοιπά σκεύη μαγειρέματος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη συσκευή της κουζίνας. Αν δεν χωρούν στα ντουλάπια, τοποθέτησέ τα σε ράφια στηριγμένα στον τοίχο ή κρέμασέ τα απευθείας στον τοίχο με έξυπνους γάντζους.

Τελευταίες κινήσεις

Τοποθέτησε το λαδικό, το αλατοπίπερο και τις χαρτοπετσέτες σε έναν δίσκο ή μέσα σε ένα ξύλινο, ρηχό καλάθι. Μην τα αφήνεις απλωμένα χύμα επάνω στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας.

Τέλος, μάζεψε όλες τις πλαστικές σακούλες (όμορφα διπλωμένες) μέσα σε έναν μεταλλικό κυλινδρικό κάδο ή σε ένα καλάθι και βάλε τες όπου έχεις περισσευούμενο χώρο (για παράδειγμα, κάτω από τον νεροχύτη). Ακόμα μπορείς να τις τοποθετήσεις στην ειδική τρύπια κούκλα.

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

- ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα λεκέ από κερί που έσταξε στο χαλί;

Τα κεριά δημιουργούν μια πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα στο σπίτι, αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνουν… ζημιάρικα. Όπως, ας πούμε, να στάξουν πάνω σε ένα χαλί και να αφήσουν λεκέ...

Πού πετάμε τα άχρηστα γκαζάκια και σπρέι; Σε κανονικό κάδο ή στον μπλε της ανακύκλωσης;

Γκαζάκια, σπρέι και άλλα δοχεία "υπό πίεση" που θέλεις να πετάξεις μπορείς να τα ρίχνεις σε μπλε κάδους ανακύκλωσης. Με μια βασική προϋπόθεση...

Πώς θα συνεφέρεις ένα μάλλινο που “μπήκε” στο πλύσιμο;

Πλένεις το αγαπημένο σου πουλόβερ, κάτι πάει στραβά και συρρικνώνεται. Πριν βιαστείς να το κατατάξεις στα παιδικά ρούχα, αξίζει τον κόπο να...

Πώς θα κουμπώσεις εύκολα ένα βραχιόλι χωρίς καμία βοήθεια;

Θέλεις να κουμπώσεις ένα στενό βραχιόλι, αλλά είσαι μόνη (ή μόνος) και ταλαιπωρείσαι; Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να το κάνεις γρήγορα, χωρίς...