Πόσο μεγάλο θέλουν οι άντρες το γυναικείο στήθος;

Μην Τα Χάσεις

Πόσο δυνατό κάνει το παιδί της μια στοργική μητέρα;

Η προσαρμοστικότητα και η ικανότητα διαχείρισης των εντάσεων είναι αρετές που μπορεί να εμφυσήσει η μητέρα στο παιδί της απλώς και μόνο ανοίγοντας συχνά την αγκαλιά της. Αυτό αναφέρουν οι...

Πόσο είναι μια ντουζίνα;

Η λέξη προέρχεται από τη βενετική dozzina, που σημαίνει...

Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε καθαρό νερό στη βρύση μας;

Περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς παροχές νερού και 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν σωστές...

Όσο πιο φουσκωμένο, τόσο καλύτερα, λέει ο μύθος για το γυναικείο στήθος. Το συζητούν οι άντρες στις παρέες τους, το γράφουν και το δείχνουν όλα τα περιοδικά. Το αποτέλεσμα είναι οι γυναίκες με στήθος αρμονικό ως προς τις αναλογίες τους ή και μικρότερο να αναρωτιούνται αν είναι απορριπτέες. Και πολλές να σκέφτονται αν θα πρέπει επειγόντως να προχωρήσουν σε αυξητική επέμβαση, για να ικανοποιήσουν τον άντρα τους ή να ανεβάσουν τις μετοχές τους στον σκληρό στίβο του φλερτ ή κάποιου επαγγελματικού χώρου με… απαιτήσεις. Είναι έτσι τα πράγματα;

Τι λένε οι άντρες

Οι περισσότεροι άντρες, αν ερωτηθούν σχετικά, ομολογούν ότι στην πραγματικότητα αυτό που τους αρέσει είναι ένα καλλίγραμμο στήθος με ωραίες θηλές, ασχέτως μεγέθους. Άλλωστε, όσο πιο μεγάλο είναι το στήθος τόσο πιο δύσκολο να είναι και καλλίγραμμο, αφού επενεργεί η βαρύτητα.

Γιατί κάποιοι ξετρελαίνονται με το μεγάλο στήθος;

Για κάποιους άντρες το γυναικείο στήθος είναι ένα ορατό σύμβολο γονιμότητας. Όπως και η φαρδιά λεκάνη, στέλνει υποσυνείδητο μήνυμα σε έναν άντρα ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει όλα τα προσόντα για να γεννήσει και να αναθρέψει παιδί. Η γυναίκα από την άλλη ποντάρει στο γεγονός ότι μπορεί να τραβήξει την προσοχή με το στήθος της, έστω και αν δεν είναι γόνιμη.

Για άλλους μια γυναίκα με μεγάλο στήθος θυμίζει μητρική φιγούρα. Όσοι άντρες την αναζητούν μάλλον…νοσταλγούν τη θαλπωρή της μητρικής αγκαλιάς.

Εκτός των άλλων, στην εποχή μας επικρατεί ο φετιχισμός του μαστού. Θεωρείται αμφιλεγόμενη ψυχιατρική διαταραχή, γνωστή και ως μαμαφιλία ή μαμαγυνοφιλία. Αμερικανοί συγγραφείς υποστηρίζουν ότι αυτό το είδος του φετιχισμού είναι σήμα κατατεθέν των ΗΠΑ (εκεί, ως γνωστόν, έχουν χάσει προ πολλού το μέτρο στα μεγέθη).

Τι πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες

Όταν μια γυναίκα αγαπιέται από έναν άντρα για ό,τι ακριβώς έχει, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το μέγεθος του στήθους της. Αν δεν του αρέσει όπως είναι, τότε μάλλον είναι μάταιο να προσπαθήσει να τον σαγηνεύσει προσθέτοντας κάποια γραμμάρια στους μαστούς. Χειρότερο ακόμα είναι να το κάνει για να τον ευχαριστήσει, επειδή της το ζήτησε ο ίδιος. Για σκέψου, ξέρεις πολλούς άντρες που θα ήταν πρόθυμοι, αντίστοιχα, να αποφασίσουν μια αυξητική εγχείρηση σε κάποιο μέρος του σώματός τους (με ανάλογο κόστος) για να σε ικανοποιήσουν;

Το κυριότερο όμως είναι πως μια γυναίκα πρέπει να γνωρίζει ότι το σημείο που προτίθεται να φουσκώσει είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα του γυναικείου σώματος και μάλιστα ενδέχεται, αν πειραχτεί, να μην μπορέσει να εκπληρώσει σωστά τον φυσικό του ρόλο, που είναι ο θηλασμός.

Αυξητικές στήθους και ψυχικά προβλήματα

Δυστυχώς, οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι πολλές γυναίκες που καταφεύγουν σε αυξητική στήθους για καθαρά αισθητικούς λόγους έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση ή πάσχουν από τη λεγόμενη διαταραχή δυσμορφίας του σώματος, η οποία τις οδηγεί σε κατάθλιψη.

Μια δεκαπενταετής μελέτη του καναδικού πανεπιστημίου Laval του Κεμπέκ έδειξε ένα ποσοστό αυτοκτονιών κατά 73% υψηλότερο σε γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους, ανάμεσα σε άλλες συμμετέχουσες.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει και άλλη μελέτη του Διεθνούς Ινστιτούτου Επιδημιολογίας στο Rockville, του πανεπιστημίου Vanderbilt του Nashville και του Ινστιτούτου Karolinska της Στοκχόλμης (δημοσιεύθηκε στο USA Today). Σύμφωνα με αυτή, οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε αυξητική στήθους έχουν 3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αυτοκτονήσουν ή να οδηγηθούν σε θάνατο από ναρκωτικά ή αλκοόλ (ειδικά όταν περάσει δεκαετία από την επέμβαση). Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, πολλά από τα θύματα πριν βάλουν τα εμφυτεύματα είχαν ψυχολογικά προβλήματα, που φυσικά δεν λύθηκαν μετά την εγχείρηση.

Φρόντισέ το με φυσικό τρόπο

Το σημείο του γυναικείου σώματος που υμνήθηκε τόσο πολύ μέχρι σήμερα χρειάζεται μόνο φροντίδα και προσοχή και όχι αυξητική επέμβαση. Όσο και αν σου φανεί απλό, το ελαφρύ κυκλικό μασάζ με αγνό παρθένο ελαιόλαδο στο στήθος (αφού πρώτα τρίψεις το λάδι στις παλάμες σου) είναι ο καλύτερος τρόπος περιποίησης, ενυδάτωσης και σύσφιγξής του.

Επιπλέον, για να ενισχύσεις τη φυσική ομορφιά του, αύξησε την ποσότητα ωμού ελαιόλαδου που καταναλώνεις στο φαγητό για να πάρεις περισσότερη βιταμίνη Ε, η οποία ρυθμίζει τις γυναικείες ορμόνες.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook