Πόσο νόστιμες είναι οι ανοικτές γεμιστές πιπεριές;

Θέλεις μια γρήγορη συνταγή για γεμιστά με επιτυχημένη γεύση και λίγο κόπο; Ιδού.

Υλικά:

6 μεγάλες πράσινες πιπεριές

Μία μεγάλη ζουμερή ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο

150 γραμμάρια παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα

100 γραμμάρια γαλέτα

Μισό ματσάκι μαϊντανός

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψιλοκόβεις τον μαϊντανό, λιώνεις το σκόρδο, περνάς από τον τρίφτη τη ντομάτα και όλα αυτά τα αναμιγνύεις με την παρμεζάνα (ή την κεφαλογραβιέρα), τη γαλέτα και το ελαιόλαδο (περίπου 6 κουταλιές της σούπας ή όσο χρειαστεί για να δέσουν τα υλικά). Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Πλένεις καλά τις πιπεριές και τις κόβεις οριζόντια πετώντας το τμήμα με το κοτσάνι. Τις καθαρίζεις από τα σπόρια και τις γεμίζεις με το μείγμα. Τις ψήνεις για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς βάζοντας λάδι (ή και λίγο νερό) στο ταψί όπως στα συνηθισμένα γεμιστά. Εύκολες και νόστιμες, θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμες από τη μυρωδιά τους!

[Φωτό: © Depositphotos.com]

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ