Τι μπορείς να φτιάξεις με ελιές, λιαστή ντομάτα και καρύδια;

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Πού γεννήθηκε ο Καραγκιόζης;

Κακάσχημος, καμπούρης, ξυπόλητος, μόνιμα φτωχός αλλά και σαρκαστής των πάντων, που σοφίζεται χίλια τεχνάσματα για να τα βολέψει στη ζωή. Και τα καταφέρνει μια χαρά - παρότι...

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα γυαλιά ηλίου;

Έχουν τα γυαλιά ηλίου... ημερομηνία λήξης; Ναι, λένε Βραζιλιάνοι επιστήμονες από το Sao Carlos School of Engineering. Κι αυτό διότι η προστατευτική τους δράση...

Πόσα ποτάμια έχει η Ελλάδα;

Η Ελλάδα μπορεί να καταλαμβάνει μικρή έκταση στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά διαθέτει από όλα τα φυσικά καλούδια. Ανάμεσα σ΄ αυτά και πολλά ποτάμια, που διασχίζουν κοιλάδες...

Όταν έχεις φρέσκο ψωμί στο τραπέζι, θέλεις να το αλείψεις με κάτι νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα σπιτικό άλειμμα με δυνατά υλικά (σε γεύση και διατροφική αξία) όπως οι μαύρες ελιές, τα καρύδια, οι λιαστές ντομάτες και το θυμάρι; Μπορείς ακόμα να το προσφέρεις μαζί με βραστά μπουκετάκια κουνουπιδιού. Δες πώς θα το κάνεις:

Υλικά:

1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζάνι χοντροκομμένη καρυδόψιχα

Μισό φλιτζάνι και πλέον χοντροκομμένες λιαστές ντομάτες (σε λάδι)

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Ελάχιστο κόκκινο πιπέρι (αν θέλεις)

Εκτέλεση:

Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ (εκτός από το ελαιόλαδο) προσθέτοντας δύο κουταλάκια του γλυκού από το λάδι, στο οποίο ήταν διατηρημένες οι ντομάτες.

Μόλις αναμειχθούν καλά όλα μαζί, προσθέτεις σιγά – σιγά το ελαιόλαδο (ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα) μέχρι να πετύχεις έναν λείο πολτό στην υφή που επιθυμείς.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook