Τι μπορείς να φτιάξεις με ελιές, λιαστή ντομάτα και καρύδια;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όταν έχεις φρέσκο ψωμί στο τραπέζι, θέλεις να το αλείψεις με κάτι νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα σπιτικό άλειμμα με δυνατά υλικά (σε γεύση και διατροφική αξία) όπως οι μαύρες ελιές, τα καρύδια, οι λιαστές ντομάτες και το θυμάρι; Μπορείς ακόμα να το προσφέρεις μαζί με βραστά μπουκετάκια κουνουπιδιού. Δες πώς θα το κάνεις:

Υλικά:

1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζάνι χοντροκομμένη καρυδόψιχα

Μισό φλιτζάνι και πλέον χοντροκομμένες λιαστές ντομάτες (σε λάδι)

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Ελάχιστο κόκκινο πιπέρι (αν θέλεις)

Εκτέλεση:

Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ (εκτός από το ελαιόλαδο) προσθέτοντας δύο κουταλάκια του γλυκού από το λάδι, στο οποίο ήταν διατηρημένες οι ντομάτες.

Μόλις αναμειχθούν καλά όλα μαζί, προσθέτεις σιγά – σιγά το ελαιόλαδο (ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα) μέχρι να πετύχεις έναν λείο πολτό στην υφή που επιθυμείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια φάβα;

Η φάβα είναι πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και φλαβονοειδή, άρα πολύ θρεπτική και θεραπευτική. Ο θρύλος λέει, ειδικά για την ποικιλία...

Πώς θα απολαύσεις γλυκό “μωσαϊκό” χωρίς ζάχαρη και βούτυρο;

Μπορείς να το φτιάξεις με λιγότερο παχυντικά (και λιπαρά) υλικά, εξίσου όμως εύγευστο και απολαυστικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Γιατί τους δυνατούς ανθρώπους τους αποκαλούμε “σκληρά καρύδια”;

Έναν δυνατό άνθρωπο, που τολμά, που έχει τσαγανό, τον αποκαλούμε "σκληρό καρύδι". Και υπάρχει λόγος γι΄ αυτό. Το τσόφλι του καρυδιού, όπως γνωρίζεις, είναι πολύ...

Πώς θα γευτείς την πολύτιμη διατροφικά σαρδέλα με τον καλύτερο τρόπο;

Είναι νόστιμη, υγιεινή και φτηνή. Η σαρδέλα πρωτοστατεί στο καλοκαιρινό τραπέζι και όχι άδικα, αφού είναι ένα ψάρι γευστικότατο, εύκολο στο μαγείρεμα και με μεγάλη διατροφική αξία...

Πώς θα φτιάξεις εύκολα νόστιμη σπιτική κέτσαπ;

Το μυστικό της επιτυχίας για τη σπιτική κέτσαπ είναι η επιλογή της ντομάτας. Όσο πιο μικρή, τόσο πιο γλυκιά θα είναι η σάλτσα στη γεύση...

Πώς θα φτιάξεις νόστιμα ντρέσινγκς για γευστικές σαλάτες; Δες μερικά μυστικά

Τα ντρέσινγκς παίζουν σημαντικό ρόλο στον γευστικό εμπλουτισμό πολλών ειδών σαλάτας. Μάθε νόστιμες λεπτομέρειες και μια συνταγή...

Πώς θα βάλεις το ουράνιο τόξο στο τραπέζι σου;

Θέλεις να φτιάξεις μια σαλάτα που να είναι θρεπτική, γευστική, γρήγορη στην παρασκευή της αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακή; Διάλεξε...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!